
Κάτω από τις 2.400 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 2.400 μονάδες, καθώς στις διεθνείς αγορές εγείρονται εκ νέου φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά το πολύνεκρο χτύπημα στην Ισπανία.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, καθώς στις διεθνείς αγορές εγείρονται εκ νέου φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά το πολύνεκρο χτύπημα στην Ισπανία, πίσω από το οποίο φαίνεται πως βρίσκεται το δίκτυο της Αλ Κάιντα.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,62% στις 2.380,83 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 55,2 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το δίκτυο της Αλ Κάιντα (και όχι η ΕΤΑ) βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στη Μαδρίτη.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες και τη μικρή κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 1,80% στις 2.764,06 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει πτώση 1,77% στις 1.240,07 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 υποχωρεί κατά 1,80% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 2,08%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (-2,51%) και οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-2,51%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Cosmote (-0,15% στα 13 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-2,37% στα 21,40 ευρώ) και της Alpha Bank (-1,51% στα 24,86 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 25 ενισχύονται, 258 υποχωρούν και 110 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά της απόφασης για το revenge porn βίντεο με θύμα την Ιωάννα Τούνη
- Ο Ντόντσιτς κατακτά ξανά την Ευρώπη
- Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία
- Ντε Γκρες και επίσημα: Με τη σφραγίδα του ΣτΕ ο Παύλος και ακόμη 9 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας
- Ο Τραμπ τα έβαλε και με τη Μελόνι – «Νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος»
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»


