Τα θαυμάσια κοστούμια της Θεώνης Βαχλιώτη Όλντιτζ (βραβείο Όσκαρ) και η εξαιρετική ανασύσταση της δεκαετίας του 1920 (τρελά πάρτι και τζαζ) πρωταγωνιστούν σε αυτή την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Φ.Σκότ Φιτζέραλντ.
Μολονότι πιστή στο βιβλίο, η ταινία δεν είναι σπουδαία. Αφηγείται μάλλον υποτονικά τη συνάντηση δυο ανθρώπων που στο παρελθόν ήταν ερωτευμένοι. Τώρα, εκείνος είναι ζάπλουτος και εκείνη παντρεμένη με έναν αγροίκο που την απατά. Η λάμψη των σταρ και η ερωτική ιστορία συνετέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία του έργου, που απέσπασε ένα ακόμα Όσκαρ για τη μουσική.
Αναμορφικό κάδρο πολύ καλής ποιότητας και μπάντα σε νέα επεξεργασία 5.1 (όχι σπουδαίο αποτέλεσμα) χαρακτηρίζουν την ψηφιακή έκδοση. Έξτρα δεν διατίθενται.