
Η Ολυμπιακή προετοιμασία στο επίκεντρο των συναντήσεων Ρογκ με Σημίτη-Καραμανλή
Στην πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.
36
Στην πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.
Η συνάντηση με τον Κ.Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν περισσότερο εθιμοτυπικού χαρακτήρα, καθώς ο κ. Σημίτης έβλεπε τον κ. Ρογκ για τελευταία φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.
Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στην Ολυμπιακή προετοιμασία, καθώς και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως τα έργα στο συγκρότημα του ΟΑΚΑ (σκέπαστρο Καλατράβα, στέγη Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου), τα έργα στη Λεωφόρο Μαραθώνος και άλλα έργα, ελάσσονος σημασίας.
Αμέσως μετά ακολούθησε η συνάντηση του κ. Ρογκ με τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε τον κ. Ρογκ ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή απώλεια χρόνου και ότι όλοι όσοι εργάστηκαν, τα τελευταία χρόνια, για την επίτευξη του μεγάλου εγχειρήματος, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.
«Όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε οι Αγώνες της Αθήνας να είναι οι καλύτεροι, οι ασφαλέστεροι που έγιναν ποτέ» υπογράμμισε.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι εθνική υπόθεση που αφορά όλους τους Έλληνες», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ολυμπιακή οικογένεια».
«Μένουν μόλις 169 μέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και είναι βέβαιο πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια από αυτές» κατέληξε ο κ. Καραμανλής.
Στις συναντήσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης, τον Ζακ Ρογκ συνόδευαν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου και ο εκτελεστικός διευθυντής Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ Ζιλμπέρ Φελί, ενώ παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή ήταν ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η υπεύθυνη του Τομέα Ολυμπιακών Αγώνων Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.
ΑΠΕ
- Πώς η Gen Z ηγείται του κινήματος της ψηφιακής αποτοξίνωσης
- Πέντε χρόνια ακρίβειας: 39% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα – 31% στη στέγαση
- Πέθανε ο Ντιν Ταβουλάρης, ο Έλληνας του «Νονού», σε ηλικία 93 ετών
- ΣΥΡΙΖΑ: Ό,τι και να πει ο Γεωργιάδης η ώρα της ετυμηγορίας για τα γαλάζια σκάνδαλα πλησιάζει
- Αυτό είναι το πόρισμα για το τροχαίο του Ντιόγκο Ζότα: Μηχανική βλάβη, δεν υφίσταται εγκληματική ενέργεια
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 30 Απριλίου

