Τα βραβεία Θεάτρου, Μουσικής και Καρόλου Κουν για τη χρονιά που έφυγε απονεμήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής. Το Μεγάλο Βραβείο Κάρολος Κουν απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη Ν.Μαστοράκη για τον Γλάρο του Τσέχωφ.

30

Τα βραβεία Θεάτρου, Μουσικής και Καρόλου Κουν για τη χρονιά που έφυγε απονεμήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε μια λαμπρή τελετή στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής. Το Μεγάλο Βραβείο Κάρολος Κουν απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη Ν.Μαστοράκη για τον Γλάρο του Τσέχωφ στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.

Το βραβείο ελληνικού έργου απονεμήθηκε στους Κωστή Καπελώνη και Νίκο Αλεξίου για το Παραμύθι απο χαρτί.

H Λυδία Κονιόρδου τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας ελληνικού έργου για τον Ίωνα του Ευριπίδη, που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Ο Σωτήρης Μουστάκας τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο για το σύνολο του έργου του σε επιθεωρήσεις.

Τιμήθηκε επίσης η Ομάδα Μνήμη στα Χανιά, για την επιμονή της να δημιουργήσει σταθερό σημείο θεατρικής και πνευματικής αναφοράς.

Το βραβείο θεατρολογικού συγγράμματος απονεμήθηκε στον Θόδωρο Χατζηπανταζή για το βιβλίο του Από Δουνάβεως μέχρι Νείλου.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έλαβε το βραβείο νέου δημιουργού για το ρόλο του ως Ξανθία στους Βάτραχους του Αριστοφάνη. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος για το ρόλο του εβραίου στο έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.

Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής απονεμήθηκε στη Λίνα Λαλάντη, τσεμπαλίστα και διευθύντρια του Αγγλικού Φεστιβάλ, με την ευκαιρία της παράστασης Τηλέμαχος σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τιμητική διάκριση έλαβε η συνθέτις Αθανασία Τζάνου για την παρουσίαση του έργου της Τρίπτυχο 3 και για την πυκνότητα και πρωτοτυπία της μουσικής της σκέψης εν γένει.

Η διάκριση Μουσικολογικού Συγγράματος απονεμήθηκε στον Γιώργο Ζερβό, συνθέτη και επίκουρο καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το βραβείο δίσκου πήγε στο Λάλον Ύδωρ της «Λύρα» για την πρωτοτυπία της σύνθεσης και την ερμηνεία της Ναταλίας Μιχαηλίδου στο πιάνο.

Τέλος, τιμητική διάκριση σε πολιτισμικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια απέσπασε η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης για τη συνεπή και πολυσχιδή δράση της στο χώρο της ελληνικής μουσικοθεατρικής λαογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία απονεμήθηκαν για έβδομη συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελούν θεσμό της πολιτιστικής ζωής στην Αθήνα, συνδέοντας τη χώρα μας με το διεθνές σύστημα βράβευσης των σημαντικότερων καλλιτεχνικών γεγονότων, από φυσικούς κριτές, όπως η Διεθνής Ένωση Κριτικών που εδρεύει στο Παρίσι και εποπτεύεται από την UNESCΟ.

Η απονομή έγινε από τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς η γιορτή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πολιτισμού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr