Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον σκηνοθέτη Νίκο Μαστοράκη απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Κάρολος Κουν για το 2003

Στον σκηνοθέτη Νίκο Μαστοράκη απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Κάρολος Κουν για το 2003

Τα βραβεία Θεάτρου, Μουσικής και Καρόλου Κουν για τη χρονιά που έφυγε απονεμήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε μια λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής. Το Μεγάλο Βραβείο Κάρολος Κουν απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη Ν.Μαστοράκη για τον Γλάρο του Τσέχωφ.

30

Τα βραβεία Θεάτρου, Μουσικής και Καρόλου Κουν για τη χρονιά που έφυγε απονεμήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε μια λαμπρή τελετή στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής. Το Μεγάλο Βραβείο Κάρολος Κουν απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη Ν.Μαστοράκη για τον Γλάρο του Τσέχωφ στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.

Το βραβείο ελληνικού έργου απονεμήθηκε στους Κωστή Καπελώνη και Νίκο Αλεξίου για το Παραμύθι απο χαρτί.

H Λυδία Κονιόρδου τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας ελληνικού έργου για τον Ίωνα του Ευριπίδη, που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Ο Σωτήρης Μουστάκας τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο για το σύνολο του έργου του σε επιθεωρήσεις.

Τιμήθηκε επίσης η Ομάδα Μνήμη στα Χανιά, για την επιμονή της να δημιουργήσει σταθερό σημείο θεατρικής και πνευματικής αναφοράς.

Το βραβείο θεατρολογικού συγγράμματος απονεμήθηκε στον Θόδωρο Χατζηπανταζή για το βιβλίο του Από Δουνάβεως μέχρι Νείλου.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έλαβε το βραβείο νέου δημιουργού για το ρόλο του ως Ξανθία στους Βάτραχους του Αριστοφάνη. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος για το ρόλο του εβραίου στο έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.

Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής απονεμήθηκε στη Λίνα Λαλάντη, τσεμπαλίστα και διευθύντρια του Αγγλικού Φεστιβάλ, με την ευκαιρία της παράστασης Τηλέμαχος σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τιμητική διάκριση έλαβε η συνθέτις Αθανασία Τζάνου για την παρουσίαση του έργου της Τρίπτυχο 3 και για την πυκνότητα και πρωτοτυπία της μουσικής της σκέψης εν γένει.

Η διάκριση Μουσικολογικού Συγγράματος απονεμήθηκε στον Γιώργο Ζερβό, συνθέτη και επίκουρο καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το βραβείο δίσκου πήγε στο Λάλον Ύδωρ της «Λύρα» για την πρωτοτυπία της σύνθεσης και την ερμηνεία της Ναταλίας Μιχαηλίδου στο πιάνο.

Τέλος, τιμητική διάκριση σε πολιτισμικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια απέσπασε η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης για τη συνεπή και πολυσχιδή δράση της στο χώρο της ελληνικής μουσικοθεατρικής λαογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία απονεμήθηκαν για έβδομη συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελούν θεσμό της πολιτιστικής ζωής στην Αθήνα, συνδέοντας τη χώρα μας με το διεθνές σύστημα βράβευσης των σημαντικότερων καλλιτεχνικών γεγονότων, από φυσικούς κριτές, όπως η Διεθνής Ένωση Κριτικών που εδρεύει στο Παρίσι και εποπτεύεται από την UNESCΟ.

Η απονομή έγινε από τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς η γιορτή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πολιτισμού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024