Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη
Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με αφορμή τις εκτιμήσεις του προέδρου της Fed Αλαν Γκρίνσπαν ότι τα αμερικανικά επιτόκια δεν θα αυξηθούν σύντομα. Στην αιχμή της ανοδικής τάσης είναι οι Unilever και British Telecom.
27
Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με αφορμή τις εκτιμήσεις του προέδρου της Fed Αλαν Γκρίνσπαν ότι τα αμερικανικά επιτόκια δεν θα αυξηθούν σύντομα.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,45% στις 2.742,46 μονάδες.
Στην αιχμή της ανοδικής τάσης έχουν τεθεί οι Unilever και British Telecom μετά τα καλύτερα των προβλεπόμενων αποτελέσματα που γνωστοποίησαν.
Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Unilever για το σύνολο του 2003 ήταν στο ανώτατο όριο του εύρους των σχετικών προβλέψεων: τα καθαρά κέρδη της ολλανδικής εταιρείας τροφίμων και απορριπαντικών σημείωσαν αύξηση 1%. Η τιμή της μετοχής της κατέγραψε άνοδο 3,5%.
Κέρδη 2,3% σημείωσε η μετοχή τιμή της κορυφαίας βρετανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας BT της οποίας τα κέρδη σημείωσαν, στο τρίτο οικονομικό τρίμηνό της, μικρότερη της αναμενόμενης μείωση: τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 13% σε 386 εκατ. στερλίνες, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση σε 372 εκατ. στερλίνες.
Στον αντίποδα, πτώση 3% κατέγραψε η μετοχή της Credit Suisse, καθώς οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι «έκτακτοι» παράγοντες επέτρεψαν στον όμιλο να ανακοινώσει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα στο τέταρτο τρίμηνο του 2003.
Πτώση 2,4% κατέγραψε, τέλος, η Societe Generale, της οποίας τα λειτουργικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου του 2003 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,30% στις 4.409 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,39% στις 3.692,20 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,41% στις 4.139,13 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.459,26 μονάδες, με απώλειες 0,91%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση στα Σπάτα – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (pic)
- Επίθεση λύκου στο Τατόι: Στο in ο άνδρας που του επιτέθηκε το άγριο ζώο
- Βελούχι: Αγωνία για τον 74χρονο που αγνοείται – Υπό αντίξοες συνθήκες η επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- Ανακαινισμένο τμήμα στο Κρατικό Νίκαιας έχει πλημμυρίσει τρεις φορές – Ελλείψεις προσωπικού και burnout γιατρών
- Κομισιόν: «Η συμφωνία είναι συμφωνία», η ΕΕ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τους δασμούς

