
Μεγάλη αύξηση των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων τον Ιανουάριο
Αύξηση κατά 89% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε 29.560 συμβόλαια σημειώθηκε τον Ιανουάριο στο μέσο ημερήσιο αριθμό αγοραπωλησιών συμβολαίων που διαπραγματεύονται στην αγορά παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
27
Αύξηση κατά 89% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε 29.560 συμβόλαια σημειώθηκε τον Ιανουάριο στο μέσο ημερήσιο αριθμό αγοραπωλησιών συμβολαίων που διαπραγματεύονται στην αγορά παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Έτσι, ο Ιανουάριος αναδεικνύεται στον καλύτερο μέχρι σήμερα μήνα λειτουργίας της αγοράς παραγώγων.
Αύξηση κατά 80% παρουσίασε και ο συνολικός αριθμός των αγοραπωλησιών συμβολαίων και από 655.314 συμβόλαια το Δεκέμβριο ανήλθε σε 1.182.414 συμβόλαια τον Ιανουάριο.
Τον Ιανουάριο η συνολική αξία συναλλαγών στην αγορά παραγώγων παρουσίασε αύξηση κατά 130,47% σε σχέση με το Δεκέμβριο, ενώ η συνολική αξία συναλλαγών στην αγορά μετοχών του ΧΑ (χωρίς τις συναλλαγές σε πακέτα) παρουσίασε αύξηση κατά 46,02% (η αξία των συναλλαγών των μετοχών που περιλαμβάνονται στους δείκτες FTSE/ASE 20 και Mid 40 παρουσίασε αύξηση 67,31%).
Αναφορικά με την εξέλιξη στους τελικούς πελάτες-επενδυτές, παρατηρείται αύξηση κατά 545 νέους κωδικούς (από 21.256 κωδικούς το Δεκέμβριο σε 21.801 στις 31 Ιανουαρίου 2004). Οι κωδικοί που πραγματοποίησαν συναλλαγές τον Ιανουάριο του 2004, ανήλθαν σε 3.081 (το 13,9% του συνόλου), έναντι 2.443 το Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα


