Πολυθέαμα τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τον Κ.Π.Καβάφη
Ένα πολυθέαμα αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη, που συνδυάζει τέσσερις καλλιτεχνικές μορφές -τη μουσική, το χορό, την υποκριτική και τη βιντεοτέχνη- φιλοξενεί στις 3 Φεβρουαρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
43
Ένα πολυθέαμα αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη, που συνδυάζει τέσσερις καλλιτεχνικές μορφές -τη μουσική, το χορό, την υποκριτική και τη βιντεοτέχνη- φιλοξενεί στις 3 Φεβρουαρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η εκδήλωση, μία «παράσταση-κολάζ», όπως τη χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης της Θέμης Μουμουλίδης, έχει τον τίτλο «Κ.Π. Καβάφης» και εντάσσεται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Στην ουσία, αποτελεί το τελευταίο μέρος του μεγάλου αφιερώματος στον Αλεξανδρινό ποιητή, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 από το θάνατό του.
Τώρα, η Αίθουσα Φίλων της Μουσικής θα γίνει ο τόπος συνάντησης των ποιημάτων, των πεζών κειμένων, της μελοποιημένης ποίησης και των ταινιών γύρω από το έργο του μεγάλου ποιητή μας.
Ο Μηνάς Χατζησάββας, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην παράσταση.
Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι θα σμίξει επί σκηνής με το έργο του Θάνου Μικρούτσικού και του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τις φωνές της Φωτεινής Δάρρα και του Κώστα Θωμαΐδη.
Επιπλέον, τρεις χορογράφοι, η Σεσίλ Μικρούτσικου, η Κική Μπάκα και η Αποστολία Παπαδαμάκη, που εμπνεύστηκαν από ισάριθμα ποιήματα, θα μεταφέρουν στους θεατές το λόγο του Κ.Π.Καβάφη μέσα από την κίνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442