
Την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή προανήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης
Την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή παραδέχτηκε εμμέσως σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «εγώ είμαι σίγουρα ο απερχόμενος πολιτικός πλέον. Δεν είμαι ο ερχόμενος».
28
Την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή παραδέχτηκε εμμέσως σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, τη Δευτέρα, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «εγώ είμαι σίγουρα ο απερχόμενος πολιτικός πλέον. Δεν είμαι ο ερχόμενος».
«Οπωσδήποτε δεν θα είμαι σπίτι, έχω πολλά πράγματα να κάνω, δόξα τω θεώ. Πρώτα από όλα η απασχόλησή μου με την Ιστορία· να μαζέψω υλικό και να γράψω. Σε κανένα άνθρωπο δεν φτάνει μία ζωή», είπε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε θετικό βήμα την ανανέωση των κομμάτων.
Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, επισήμανε ότι τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους, αλλά στις εκλογές αντιπαρατάσσονται κόμματα και «ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει το διεφθαρμένο και επηρμένο ΠΑΣΟΚ μετά πάθους».
Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έκανε τις εκλογές κατά ένα ποσοστό αμφισβητούμενες και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να αποφύγει τη διαφαινόμενη ήττα στις εκλογές.
«Οι συνδυασμοί έγιναν, φόρτωσε το βάρος όλο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στον διάδοχό του ο κ. Σημίτης όχι πολύ κομψά. Αμύνεται ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ο οποίος με κανέναν τρόπο δε θέλει να το αναλάβει, αλλά το ερώτημα είναι «αν δεν είσαι αυτό το ΠΑΣΟΚ, τι επιτέλους είσαι. Νομίζω ότι ο κ. Σημίτης υπήρξε κατώτερος των περιστάσεων, δηλαδή δε μπόρεσε να ελέγξει την κατάσταση, του ξέφυγε», υπογράμμισε.
Αποτιμώντας την 8ετία του κ. Σημίτη, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «έγινε δούλος του κόμματος» και δεν μπόρεσε να κάνει καμιά διαρθρωτική αλλαγή στην οικονομία. Έκρινε ως σωστή την απομάκρυνση του Κώστα Λαλιώτη, υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να ανανεωθεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτίμησε ότι πιθανόν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο πρωθυπουργός προχωρούσε σε αποφασιστικό ανασχηματισμό.
Χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου ευγενή και ευπρεπή και υπογράμμισε ότι σε ό στο υπουργείο Εξωτερικών ακολούθησε την πολιτική της ΝΔ στα ελληνοτουρκικά και στις σχέσεις με την Ευρώπη. Τόνισε, ωστόσο, ότι η βαλκανική του πολιτική ήταν αποτυχημένη και ανύπαρκτη.
Ο κ. Μητσοτάκης πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που υπαινίχθηκαν ότι υπάρχει αμερικανική παρέμβαση πίσω από την αλλαγή ηγεσίας στου ΠΑΣΟΚ
Τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι πιο προετοιμασμένος συγκριτικά με τον Γιώργο Παπανδρέου για να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού, καθώς, όπως επισήμανε στα επτά χρόνια που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκτησε γνώσεις για ευρύ πεδίο θεμάτων.
Εκανε λόγο για υπερβολική προβολή του Γιώργου Παπανδρέου από τα ΜΜΕ πίσω από την οποία, όπως υπογράμμισε, βρίσκονται τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του κ. Καραμανλή επί του θέματος είναι σαφείς. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Στέφανου Μάνου και του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί το υπουργείο να είναι σήμερα το πολιτικό γραφείο και το εκλογικό γραφείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς Χανίων – Στο νοσοκομείο 7 άτομα από τους καπνούς
- LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
- Ιταλία: Σκιά νέου «Calciopoli» – Υπό έρευνα ο αρχιδιαιτητής Τζανλούκα Ρόκι
- Ο Ερντογάν απομάκρυνε τον υφυπουργό Παιδείας μετά τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στην Τουρκία
- Βίντεο ντοκουμέντο με τον άνδρα ασθενή να κρατά όπλο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
- Παναθηναϊκός – Μύκονος Betsson 97-76: Νίκη με Μήτογλου και Ρογκαβόπουλο