
Σκληρή κριτική της Αλέκας Παπαρήγα στην αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ
«Ο κ. Σημίτης αποχωρεί, επειδή δεν τους έβγαιναν τα κουκιά. Αν τους έβγαιναν, δεν θα αποχωρούσε και βεβαίως δεν θα έλεγαν καν τα περί ανανέωσης. Σοβάντισμα επιχειρούν, μήπως και υφαρπάσουν ψήφους» δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα στο Έθνος της Κυριακής.
38
«Ο κ. Σημίτης αποχωρεί, επειδή δεν τους έβγαιναν τα κουκιά. Αν τους έβγαιναν, δεν θα αποχωρούσε και βεβαίως δεν θα έλεγαν καν τα περί ανανέωσης και άλλα ηχηρά. Σοβάντισμα επιχειρούν, μήπως και υφαρπάσουν ψήφους» δήλωσε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.
Για την αλλαγή ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα σχολιάζει ότι δρομολογήθηκε, επειδή «ξένοι και ντόπιοι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες ανησύχησαν από ενδεχόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ. Ανησύχησαν επειδή θέλουν τα βασικά πολιτικά στηρίγματα της πλουτοκρατίας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μην έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους».
Επίσης, τονίζει ότι «τα περί συναίνεσης σηματοδοτούν το ενδεχόμενο να προετοιμαστεί το έδαφος, ώστε τον γνωστό δικομματισμό να τον αντικαταστήσουν σχήματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς εξίσου αντιλαϊκά».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κ. Παπαρήγα χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου συνυπεύθυνο για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη που έφερε φτώχια, ανεργία, ακρίβεια και προσθέτει ότι «στις εκλογές πρέπει να κριθούν τα προγράμματα των κομμάτων, η πολιτική τους και όχι αν το ο κ. Παπανδρέου θα περιοδεύει με πουλμανάκια ή αν ο κ. Καραμανλής δεν κάνει τζόκινγκ».
Τέλος, σχολιάζοντας τη συνεργασία του ΣΥΝ με δυνάμεις της Αριστεράς, τονίζει ότι το σχήμα που προκύπτει «σημαδεύεται από την αφερεγγυότητα του βασικού κορμού, του ΣΥΝ. Η διακόσμηση χιλιοειπωμένων θέσεων με ολίγον αντικαπιταλισμό και ολίγη ρήξη δεν αλλάζει το βασικό και το κύριο, ότι ο ΣΥΝ στις κρίσιμες στιγμές ευθυγραμμίστηκε με την κυρίαρχη πολιτική. Π.χ. με την υπογραφή του Μάαστριχτ, την υποστήριξη της ΟΝΕ και του ευρώ, με την αποδοχή της ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς Χανίων – Στο νοσοκομείο 7 άτομα από τους καπνούς
- LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
- Ιταλία: Σκιά νέου «Calciopoli» – Υπό έρευνα ο αρχιδιαιτητής Τζανλούκα Ρόκι
- Ο Ερντογάν απομάκρυνε τον υφυπουργό Παιδείας μετά τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στην Τουρκία
- Βίντεο ντοκουμέντο με τον άνδρα ασθενή να κρατά όπλο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
- Παναθηναϊκός – Μύκονος Betsson 97-76: Νίκη με Μήτογλου και Ρογκαβόπουλο