Ρήγμα στην τεχνοκρατική προσέγγιση η συμφωνία του Ecofin για τα ελλείμματα, λέει η ΓΣΕΕ
Ένα πρώτο «ρήγμα» στην τεχνοκρατική οικονομική προσέγγιση αποτελεί η απόφαση του Ecofin για τα ελλείμματα της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκτιμά η ΓΣΕΕ, η οποία στηρίζει τις προσπάθειες «χαλάρωσης» του Συμφώνου Σταθερότητας.
27
Σημαντικές για τις οικονομικές εξελίξεις σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τις αποφάσεις του Ecofin για τα ελλείμματα της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες «χαλάρωσης» του Συμφώνου Σταθερότητας, θεωρώντας πως η πιστή εφαρμογή του αποτρέπει την αναπτυξιακή διαδικασία με καταλυτικές συνέπειες στην απασχόληση και στην κοινωνική πολιτική.
Με τις αποφάσεις του Ecofin, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δημιουργείται ένα πρώτο «ρήγμα» στην τεχνοκρατική οικονομική προσέγγιση και παρέχεται η δυνατότητα να εξεταστούν πτυχές του Συμφώνου (για παράδειγμα οι επενδύσεις ως έλλειμμα) που θα επιτρέψουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ να ασκηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, χωρίς βεβαίως να παραβλέπεται η δημοσιονομική σταθερότητα και η αντιπληθωριστική πολιτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βόρεια Κορέα: «Εκτόξευσε τουλάχιστον ένα πύραυλο προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας»
- Αδριάνειο Υδραγωγείο: Αναβιώνει το ρωμαϊκό έργο που φέρνει νερό από την Πάρνηθα στο Κολωνάκι
- Τρίκαλα: Στο μικροσκόπιο τα σενάρια για την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα – Η περίεργη μυρωδιά και η πιθανότητα διαρροής προπανίου
- Άγιαξ: Τελικός με Ολυμπιακό, όλα τα σενάρια
- Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Χαλάνδρι: Επιτέθηκε στην αδερφή του και την τραυμάτισε στα μάτια
- SOS για τους νέους ΚΑΔ – Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

