Εγγυημένες οι αγροτικές επιδοτήσεις έως το 2013, υπογραμμίζει ο Γιώργος Δρυς
«Οι επιδοτήσεις και οι χρηματοδοτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα είναι διασφαλισμένες μέχρι και το 2013» διαβεβαίωσε τη Δευτέρα τους αγροτοσυνδικαλιστές ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, ο οποίος περιοδεύει στο νομό Λάρισας.
27
«Οι επιδοτήσεις και οι χρηματοδοτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα είναι διασφαλισμένες μέχρι και το 2013» διαβεβαίωσε τη Δευτέρα τους αγροτοσυνδικαλιστές ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, ο οποίος περιοδεύει στο νομό Λάρισας.
Ο κ. Δρυς, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτικών φορέων και οργανώσεων του νομού, βρέθηκε αντιμέτωπος με την έντονη κριτική που του άσκησαν αγροτοσυνδικαλιστές -κυρίως προερχόμενοι από τη ΝΔ- που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για έλλειψη αγροτικής πολιτικής και στήριξη των ελληνικών προϊόντων, κυρίως των μεσογειακών στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς των μεσογειακών προϊόντων.
Ο κ. Δρυς τους κατηγόρησε για μεμψιμοιρία και υποστήριξε ότι η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ διασφαλίζει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ενώ με την ευκαιρία υπενθύμισε ότι η αναθεώρηση της ΚΑΠ έγινε ομόφωνα και ότι προ ημερών οι υπουργοί Γεωργίας των μεσογειακών χωρών παραδέχθηκαν ότι η αναθεώρηση διασφαλίζει τα μεσογειακά προϊόντα.
Ωστόσο, συνέχισε, οι αγροτοσυνδικαλιστές επιμένουν και σκόπιμα παραπλανούν τους αγρότες με θέσεις που αφορούν σε προτάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής, παρουσιάζοντάς τις ως αποφάσεις. Εξάλλου, ο υπουργός Γεωργίας μίλησε αναλυτικά σχετικά με τους σχεδιασμούς του υπουργείου για την ξεχωριστή διαπραγμάτευση καθενός από τα αγροτικά προϊόντα (καπνό, λάδι και βαμβάκι) που θα γίνουν.
Πάντως, το κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα έντονο και χαρακτηριστική προς είναι η δήλωση που έκανε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Τυρνάβου Θανάσης Κοκκινούλης, ο οποίος είπε ότι «ο κ.Δρυς με την πολιτική του χαντάκωσε την ελληνική γεωργία».
Την παραπάνω δήλωση αρνήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός, λέγοντας μόνο ότι προφανώς ο πρόεδρος της Ένωσης κρίνει με τη δική του λογική τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νομοσχέδιο Πλεύρη: Κόλαφος η ΕΕΔΑ – Ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της ανθρωπιστικής δράσης
- Τέιτουμ για το NBA Europe: «Θέλουμε από δύο ομάδες στις 5 μεγάλες αγορές»
- Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ μόνο με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία
- ΠΑΣΟΚ: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση – Τα ψεύδη της στη διαχείριση της ευλογιάς αποκαλύπτονται από την Κομισιόν
- Ρεκόρ αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα το 2025
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε ετήσιες εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων της πόλης
