Ενισχυμένες οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές και το Χρηματιστήριο του Τόκιο
Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχικές τιμές, λίγο μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, την Τρίτη, με τη Vodafone και τη GlaxoSmithKline να έχουν τεθεί στην αιχμή της ανοδικής τάσης. Κέρδη 1,13% για τον Nikkei.
28
Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχικές τιμές, λίγο μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, την Τρίτη, με τη Vodafone και τη GlaxoSmithKline να έχουν τεθεί στην αιχμή της ανοδικής τάσης.
Η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone Group Plc. αύξησε κατά 20% το μέρισμα που θα διανείμει στους μετόχους της και ανακοίνωσε σχέδιο επαναγοράς μετοχών της ύψους 2,5 δισ. στερλινών, τη στιγμή που γνωστοποίησε το έβδομο συνεχόμενο ζημιογόνο τρίμηνό της.
Εντούτοις, οι καθαρές ζημίες της Vodafone, στο τρίμηνο που έληξε στις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου, συρρικνώθηκαν σε 4,25 δισ. στερλίνες, καθώς ο όμιλος μείωσε το κόστος και αύξησε το πελατολόγιό του. Η μετοχή της Vodafone κατέγραψε άνοδο 2,4%.
Κέρδη 1,2% σημείωσε η μετοχική τιμή της GlaxoSmithKline μετά την έγκριση της αμερικανικής διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων για νέα χρήση του φαρμάκου κατά του άσθματος Advair στη θεραπεία ασθενών με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι επενδυτές τη μετοχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Deutsche Telekom AG, μετά την αναθεώρηση προς τα άνω της εκτίμησης της J.P. Morgan Chase & Co. για την τιμή της μετοχής της στο 2003.
νοδο 1,2% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της BHP Billiton καθώς η Standard & Poors αναθεώρησε προς τα άνω την αξιολόγησή της για το μακροπρόθεσμο χρέος της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας εκμετάλλευσης ορυχείων.
Η μετοχή της Commerzbank εκτινάχθηκε, τέλος, κατά 5,6% στον απόηχο δημοσιεύματος που υποστηρίζει ότι υποψήφιος αποπειράται να αποκτήσει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της υπ αριθμόν τρία γερμανικής τράπεζας.
Κέρδη 3% σημείωσε η μετοχική τιμή της ανταγωνίστριάς της, HVB Group.
Στις 10.25 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηρικαή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE σημείωνε κέρδη 0,67%. Στη χρηματιστηρικαή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε άνοδο 0,71% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax σημείωνε κέρδη 0,92%.
Με άνοδο 1,13% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε ενισχυμένος κατά 110,22 μονάδες, στις 9.897,05.
ΑΠΕ/Reuters
- Το γύρισμα του «One Battle After Another» σταμάτησε και περίμεναν τον Μπενίτσιο ντελ Τόρο – «Υπήρχαν εμπόδια»
- Πού βρίσκεται η σκοτεινή ύλη; Το τηλεσκόπιο James Webb προσφέρει τον λεπτομερέστο μέχρι σήμερα χάρτη
- Βίντεο ντοκουμέντα από τη σπείρα που λήστευε καταστήματα στη Δυτική Αττική
- Να παραμείνουν οι αναπτυξιακές εταιρίες στις Περιφέρειες ζητάει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
- Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοί του εάν περάσει στα play offs του Champions League
- Τουρκία: Βίντεο αλληλεγγύης με πλεξούδα οδηγεί νοσηλεύτρια στα κρατητήρια


