
Πρεμιέρα την Πέμπτη στο Εθνικό Θέατρο για τον «Τελευταίο πειρασμό» του Ν.Καζαντζάκη
Στη θεατρική σκηνή ανεβαίνει, για πρώτη φορά, από την Πέμπτη το αριστουργηματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο τελευταίος πειρασμός». Η παράσταση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Χατζάκη, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
43
Στη θεατρική σκηνή ανεβαίνει, για πρώτη φορά, από την Πέμπτη το αριστουργηματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο τελευταίος πειρασμός».
Η παράσταση, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σωτήρη Χατζάκη, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Αγαρτζίδη (Ιησού), Ράνια Οικονομίδου (Παναγία), Γωγώ Μπρέμπου (Μαγδαληνή) και Νίκο Γεωργάκη (Ιούδα).
Παίζουν ακόμη οι: Κοσμάς Φοντούκης, Μανώλης Σειραγάκης, Βασίλης Ρίσβας, Μανώλης Ιωνάς, Δημήτρης Μυλωνάς, Νίκος Καμόντος, Κώστας Φαλελάκης, Γιώργος Γκάτζιος, Στράτος Μενούτης, Τάνια Παπαδοπούλου, Θοδωρής Πολυζώνης, Ελένη Ουζουνίδου, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Αλέξανδρος Μούκανος, Δημήτρης Πετρόπουλος και Νίκος Αλεξίου.
Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Ερση Δρίνη, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, την κινησιολογική επιμέλεια η Κική Μπάκα και τη φωνητική προετοιμασία-μουσική επιμέλεια η Μάρθα Φριτζήλα.
Όπως εξήγησε ο Σ.Χατζάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη, η παράσταση δεν πρόκειται να δημιουργήσει εντάσεις αντίστοιχες με την κινηματογραφική μεταφορά του έργου, από τον Μάρτιν Σκορσέζε.
«Δεν επιθυμούμε με την παράσταση να δημιουργήσουμε καμία στενοχώρια στην Εκκλησία. Κρατάμε το έργο μακριά απ τα φώτα οποιασδήποτε επικαιρότητας. Πρόθεση της παράστασης δεν είναι ούτε η πρόκληση ούτε η βλασφημία. Δεν θα μπούμε στα παράθυρα ούτε θα γίνει σφαγείο των υστερικών δελτίων των οκτώ. Γιατί αυτό το έργο είναι ιερό» εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελένη Ανουσάκη: «Έζησα ένα δράμα» – Σε κίνδυνο η υγεία της;
- Η συνέντευξη Τύπου της Λάουρα Κοβέσι στο Φόρουμ των Δελφών
- Παρολίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άστεγος κοιμόταν μέσα σε κάδο και κατέληξε στην πρέσα απορριμματοφόρου
- «Τελειώνει» από τον ΑΠΟΕΛ ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη σύρραξη στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού (vid)
- Δισεκατομμυριούχοι: Σπάνε ρεκόρ σε έναν κόσμο φτώχειας – Η ραγδαία αύξηση πλούτου
- Με αναφορές στα Τέμπη η ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Δημήτρη Καρώνη



