
Διεκόπη η λειτουργία πυρηνικού σταθμού στη Ρωσία λόγω τεχνικών προβλημάτων
Την επείγουσα διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού του Βολγκοντόσκ στη νότια Ρωσία προκάλεσαν την Τρίτη άγνωστα, μέχρι στιγμής, τεχνικά προβλήματα. Σχετικές έρευνες διεξάγουν οι ειδικοί του σταθμού.
43
Την επείγουσα διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού του Βολγκοντόσκ στη νότια Ρωσία προκάλεσαν την Τρίτη άγνωστα, μέχρι στιγμής, τεχνικά προβλήματα.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass, ειδικοί ερευνούν «τις αιτίες που προκάλεσαν τα τεχνικά προβλήματα», στον έναν και μοναδικό πυρηνικό αντιδραστήρα του σταθμού αυτού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην πόλη Ροστόβ στο Ντον.
Ο αντιδραστήρας VVR-1000 του σταθμού, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2002, είναι ο πρώτος αυτού του τύπου που λειτουργεί στη Ρωσία.
Η κατασκευή του άρχισε το 1979, αλλά διεκόπη το 1990 λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. Στον πυρηνικό σταθμό του Βολγκοντόσκ πρόκειται να κατασκευαστούν δυο ακόμα αντιδραστήρες.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Παναγιώτης Τζαννετάκης: Ήθος, ευπρέπεια και γνώσεις
- «Συνάντηση του Καρέτσα με τη Ντόρτμουντ»
- ΠΟΥ: Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο
- Πρώην στέλεχος της OpenAI περιγράφει πώς απέκτησε τέσσερα παιδιά με το σπέρμα του Μασκ
- «Ψηλά το κεφάλι, τα μάτια μονάχα στον στόχο»: Το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενόψει Game 4 με Βαλένθια
- Μπιενάλε Βενετίας: Διαμαρτυρία Pussy Riot και Femen έξω από το ρωσικό περίπτερο για την επιστροφή της Ρωσίας



