
Η Κύπρος δεν θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
Η Λευκωσία δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Τ.Παπαδόπουλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Υπό τις δεδομένες συνθήκες μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν σοφή, σχολίασε.
37
Η Λευκωσία δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, από τη βελγική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Υπό τις δεδομένες συνθήκες μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν σοφή, σχολίασε.
Όπως επισήμανε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κύπρου, για να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ θα πρέπει να συναινέσουν και τα υπόλοιπα 24 κράτη μέλη της ΕΕ, και παρατήρησε ότι «το βέτο είναι για τους μεγάλους και είναι πιο πειστικό αν προέρχεται από αυτούς».
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε, επίσης, πως μια Τουρκία η οποία συμπεριφέρεται ως ευρωπαϊκή χώρα θα είναι προς όφελος της Κύπρου.
Μιλώντας νωρίτερα, σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, με θέμα «Το Κυπριακό και οι προοπτικές επίλυσης», ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι το σχέδιο Ανάν είναι το πιο ολοκληρωμένο που έχει κατατεθεί ποτέ και στοχεύει στο να διευθετήσει κάθε πλευρά του Κυπριακού, ενώ όπως είπε «πριν από την κατάθεση του σχεδίου Ανάν δεν γίνονταν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις αλλά διατυπώνονταν μονόλογοι».Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- LIVE: Μίλαν – Γιουβέντους
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)


