Οκτάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή ζητούν οι Γάλλοι εισαγγελείς για τον Αλέν Ζιπέ
Επιβολή ποινής οκτάμηνης φυλάκισης με αναστολή, δίχως στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ζητήθηκε την Παρασκευή από την κατηγορούσα αρχή κατά του Γάλλου πρώην πρωθυπουργού, Αλέν Ζιπέ, για την υπόθεση των πλασματικών θέσεων εργασίας στο δήμο Παρισίων.
51
Επιβολή ποινής οκτάμηνης φυλάκισης με αναστολή δίχως στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητήθηκε την Παρασκευή από αρμόδιο εισαγγελέα κατά του Γάλλου πρώην πρωθυπουργού, Αλέν Ζιπέ, για την υπόθεση των πλασματικών θέσεων εργασίας στο RPR (πρώην κόμμα του Ζακ Σιράκ) στο δήμο Παρισίων.
«Τα όσα προσάπτονται στον Αλέν Ζιπέ, περί παράνομης εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων, δικαιολογούν άραγε και τον εξοβελισμό του από το πολιτικό παιχνίδι; Αυτό, όμως, δεν είναι θέμα του δικαστή, αλλά του γαλλικού λαού να το αποφασίσει» δήλωσε ο εκπροσωπών την κατηγορούσα αρχή Ρενέ Γκρουμάν.
Με την τότε διπλή του ιδιότητα, αυτή του πρώην γενικού γραμματέα του RPR (1988-1995) και του αναπληρωτή επικεφαλής της διεύθυνσης οικονομικών του δήμου Παρισίων (1983-1995), ο Αλέν Ζιπέ -νυν πρόεδρος του UMR, του κόμματος που διαδέχθηκε το RPR- κατηγορείται ότι κάλυψε με απασχόληση στο δήμο του Παρισιού επτά άτομα που στην πραγματικότητα εργάζονταν για λογαριασμό του κόμματός του.
Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Ζιπέ απέρριψε τον πλασματικό χαρακτήρα αυτών των θέσεων εργασίας, δηλώνοντας ότι η εργασία των επτά αυτών ανθρώπων στο δημαρχείο ήταν «πραγματική», ενώ στο RPR έκαναν «κομματική δουλειά». Για την δεύτερη πτυχή της υπόθεσης, που αφορά στην πρόσληψη μελών του κόμματος απο ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν του προσάπτονται πλέον κατηγορίες αφού εγκαταλείφθηκε η σε βάρος του δίωξη για το εν λόγω ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
- Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 40άρια: Μίνι καύσωνας και μετά βροχές και καταιγίδες
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Η ιστορία μιας φωτογραφίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442