
«Όχι» σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής για το Σύνταγμα της ΕΕ από Γαλλία, Γερμανία
Μήνυμα προς τις χώρες-μέλη της ΕΕ, να μην προχωρήσουν σε αλλαγές της τελευταίας ώρας στο σχέδιο Συντάγματος, απηύθυναν οι Ζ.Σιράκ και ο Γκ.Σρέντερ. Επίσης, ο Γερμανός καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της ολλανδικής υποψηφιότητας για τη θέση του γγ του ΝΑΤΟ.
53
Μήνυμα προς τις χώρες-μέλη της ΕΕ, να μην προχωρήσουν σε αλλαγές της τελευταίας ώρας στο σχέδιο ευρωπαϊκού Συντάγματος, απηύθυναν ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, μετά από την σύσκεψη κοινού υπουργικού συμβουλίου Γαλλίας και Γερμανίας, την Πέμπτη.
Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε: «Τροποποιήσεις της ύστατης ώρας θα έμοιαζαν με τα ξηλώματα των ατελειών ενός κεντήματος, χωρίς όμως να προκύπτει ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας του εργόχειρου».
Ο Γάλλος πρόεδρος συμπλήρωσε: «Αλλωστε δεν είναι δυνατόν κάποιος εταίρος να είναι πλήρως ικανοποιημένος από το οριστικό σχέδιο Συντάγματος», και προσέθεσε: «Αμφότεροι επιθυμούμε μία Ευρώπη, που να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμα και με τους περιορισμούς που συνεπάγεται η επικείμενη διεύρυνσή της, και μάλιστα οι θεσμοί αυτής της διευρυμένης Ευρώπης να λειτουργούν καλύτερα παρά ποτέ».
Εν τω μεταξύ, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ χαρακτήρισε «πολλά υποσχόμενη» την υποψηφιότητα του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών Γιόπ ντε Χοπ Σχέφερ να διαδεχθεί τον απερχόμενο γγ του ΝΑΤΟ Σερ Τζορτζ Ρόμπερτσον. Ο Γερμανός καγκελάριος υπενθύμισε, δε, τον εθιμικό κανόνα ο γγ της Συμμαχίας να είναι Ευρωπαίος. «Πρόωρο» χαρακτήρισε το θέμα ανάδειξης νέου γγ του ΝΑΤΟ ο Ζακ Σιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ



