
Νέες προσχωρήσεις αλυσίδων καταστημάτων στο «πάγωμα» των τιμών
Αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχωρούν στην τακτική του «παγώματος» των τιμών, οι εστιάτορες όμως διαψεύδουν τον υφυπουργό Ανάπτυξης Κ.Κουλούρη ότι προχωρούν σε αντίστοιχη κίνηση. Νέες αιχμές Τσοχατζόπουλου για ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά.
28
Αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχωρούν στην τακτική του «παγώματος» των τιμών. Μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδίας πωλητών λαϊκών αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) ότι θα συγκρατήσουν τις τιμές στα βιομηχανικά είδη που πωλούν (είδη οικιακής χρήσης, ένδυσης, υπόδησης κ.λπ.) δύο αλυσίδες καταστημάτων προχώρησαν σε αντίστοιχη κίνηση.
Πρόκειται, αφενός, για τα 1.850 περιφερειακά καταστήματα του συνεταιριστικού ομίλου αγορών Ελληνική Διατροφή CΟΟP ΑΕ και, αφετέρου, τα 100 περίπου καταστήματα της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Electronet, η οποία δεν θα προχωρήσει σε καμία αύξηση τιμών έως το τέλος του έτους.
Την ίδια ώρα, όμως, οι εστιάτορες κατηγόρησαν ευθέως τον υφυπουργό Ανάπτυξης Κίμωνα Κουλούρη για παραπλάνηση των καταναλωτών, καθώς διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έχουν συμφωνήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία.
«Μονομερείς ανακοινώσεις για πάγωμα ή και μείωση των τιμών στα εστιατόρια και τις καφετέριες από τον κ. υφυπουργό μόνο την παραπλάνηση και των εντυπωσιαμό των καταναλωτών εξυπηρετούν, γιατί ποτέ η ομοσπονδία μας δεσμεύτηκε σε κάτι τέτοιο», αναφέρεια σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, άφησε νέες αιχμές για ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά, μετά την παραπομπή των καπνοβιομηχανιών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για αναίτια, όπως κατήγγειλε ο κ. Κουλούρης, αύξηση των τιμών των προϊόντων τους κατά 8%-9%.
«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να παρέμβει και να ελέγξει αν έχουμε πραγματικές αγορές ή ολιγοπώλια που συνεννοούνται μεταξύ τους για τη διαμόρφωση των τιμών. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται η εικόνα καταχρηστικής λειτουργίας της επιχείρησης προς την αγορά και αυτό δεν είναι θεμιτό. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχει συνεννόηση και για αυτό έχει την ευθύνη η Επιτροπή Ανταγωνισμού», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό

