30

Ανοδο φαίνεται να σημειώνει η δημοτικότητα του Τόνι Μπλερ αλλά και του Εργατικού Κόμματος, παρά τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για την υπόθεση του Δρ Ντέιβιντ Κέλι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι Εργατικοί σημειώνουν άνοδο 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκεκριμένα, το 39% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε τους Εργατικούς στις εκλογές, έναντι 34% για τους Συντηρητικούς. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών σημειώνει πτώση κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες (19%) παρά το γεγονός ότι ήταν το μόνο κόμμα που τάχθηκε κατά του πολέμου στο Ιράκ.

Σε σχέση με τη δημοσκόπηση του περασμένου Αυγούστου, οι Εργατικοί σημειώνουν άνοδο 5%, ενώ οι Συντηρητικοί κέρδισαν 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Μικρή άνοδο σημειώνει και η δημοτικότητα του ίδιου πρωθυπουργού. Στην κλίμακα της δημοτικότητας ο Μπλερ βαθμολογείται με 5.14 στα 10, έναντι 4.92 στις αρχές Αυγούστου. Αντίθετα, ο ηγέτης των Συντηρητικών Ίαν Ντάνκαν Σμιθ αξιολογήθηκε με 4.25 στα 10, έναντι 4.35 τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, οι οποίοι δημοσιεύουν την έρευνα, η αύξηση της δημοτικότητας του Μπλερ και των Εργατικών αποδίδεται στα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ