
Με κέρδη 1,92% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σημαντικά κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη σε νέο υψηλό έτους, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.
27
Σημαντικά κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,92% στις 2.276,47 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 218,1 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά η αγορά διαμορφώθηκε στο εύρος των 2.240 – 2.276,90 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, με «οδηγό» τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς το ευρώ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τετραμήνου έναντι του δολαρίου.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετήθηκαν σε όλους τους κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, ωθώντας το γενικό δείκτη πάνω από τις 2.270 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 2,23% στις 2.708,05 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 2,45% στις 1.145,15 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 1,97% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 1,32%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικούς δείκτες τερμάτησαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (+5,80%) και οι Ασφάλειες (+5,05%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+0,11% στα 18,18 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (+5,20% στα 20,22 ευρώ) και της Lannet (+3,98% στα 8,36 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 268 σημείωσαν άνοδο, 60 υποχώρησαν και 53 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αδημοσίευτα σκίτσα του «Γουίνι το Αρκουδάκι» αποκαλύπτουν πώς γεννήθηκε ο ήρωας
- Παρίσι: Συμβολικός ο χαρακτήρας της διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
- H ωκεάνια κυκλοφορία στον Ατλαντικό «οδεύει προς κατάρρευση» – Απειλή για το κλίμα της Ευρώπης
- Πετράλωνα: Χειροπέδες σε 27χρονο που παρέλαβε ταχυδρομικό δέμα με «βούτυρο» κάνναβης και ροζ κοκαΐνη
- Βαριά τιμωρία στον Ταϊρίκ Τζόουνς για τη χειρονομία στο ΟΑΚΑ (pic)
- Λονδίνο: Ύποπτο περιστατικό κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ ερευνά η αστυνομία


