Κατεδαφίστηκε τελικά η οικία Σκαρίμπα – Στον εισαγγελέα στέλνει το θέμα ο ΥΠΠΟ
Το σπίτι του λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα κατεδαφίστηκε τελικά την Πέμπτη, παρά την εντολή που είχε δώσει την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος για αναστολή της κατεδάφισης. Το ζήτημα θα φτάσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, υπόσχεται ο υπουργός Πολιτισμού.
36
Το σπίτι όπου έζησε για τριάντα χρόνια ο λογοτέχνης Γιάννης Σκαρίμπας κατεδαφίστηκε τελικά την Πέμπτη, παρά την εντολή που είχε δώσει την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος για αναστολή της κατεδάφισης.
Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε την Πέμπτη, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την κατεδάφιση του ακίνητου, ο υπουργός Πολιτισμού κάνει λόγο για κραυγαλέα παραβίαση του νόμου που συνεπάγεται αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
«Θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες και το ζήτημα θα φτάσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή» τονίζει ο Ε.Βενιζέλος.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία της Παρασκευής, ο Δήμος Χαλκίδας, η Πολεοδομία και το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας είχαν λάβει το έγγραφο της Α Εφορίας Νεώτερων Μνημείων για την αναστολή της κατεδάφισης, το οποίο είχε αποσταλεί στο Δήμο με εντολή του υπουργού.
«Η υπάλληλος της Πολεοδομίας πήρε αμέσως την εντολή για να προχωρήσει στην αποστολή του εγγράφου. Η ουσία, όμως, είναι πως οι αρμόδιες αρχές είχαν ήδη ενημερωθεί και όφειλαν να επιβλέψουν την αστυνόμευση του κτιρίου» δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Ανδρέου.
Ενήμεροι για την εντολή ήταν και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, στην οδό Σκαρίμπα 7, οι οποίοι σκόπευαν να αναγείρουν στη θέση του πολυώροφο κτίριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Ολυμπιακός στο… Αργεντινή – Αγγλία: Το δωμάτιο – εξέδρα, ο Ναπολιτάνος Μαφέο και το «ποτέ» του Μεντιλίμπαρ
- Κικίλιας για Ραφήνα: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια – Μετά το καλοκαίρι διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή – Εικόνα διάλυσης στην Κουμουνδούρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης πανηγυρίζουν, ο Μπουκώρος δηλώνει αθώος και λέει ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442