38

Περιοδεία στους Δήμους Ελευσίνας και Ασπροπύργου πραγματοποίησαν την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και η βουλευτής του κόμματος Ιωάννα Στεργίου. Σε επαφές με τους κατοίκους συζήτησαν τα προβλήματα της περιοχής.

Σε ομιλία του, σε πολιτική συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο, ο κ. Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Επτά χρόνια είναι πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης, ώστε να κρίνεται από τα έργα του και την ποιότητα της εξουσίας του και όχι από τα λόγια του και τις επικοινωνιακές αγιογραφίες του.

»Το κυβερνητικό έργο κρίνεται από την διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική δυσφορία και ανασφάλεια, αλλά και από τις διαπιστώσεις διεθνών οργάνων, όπως η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα: ανεργία που γίνεται εφιαλτική, ακρίβεια που κατακλέβει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, διαφθορά και διαπλοκή, που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του οφείλουν να δώσουν λογαριασμό, «γιατί κρατάνε το πολιτικό σύστημα αδύναμο έναντι των εξωθεσμικών συγκροτημάτων, γιατί διαχειρίζονται με μικροκομματική λογική το παράνομο τοπίο στα ΜΜΕ, γιατί με πελατειακή νοοτροπία εμπορευματοποιούν τα συλλογικά αγαθά, χαρίζουν δημόσια περιουσία και νομιμοποιούν την αυθαιρεσία».

Αναφερόμενος στον ΣΥΝ, ανέφερε ότι δεν έχει περιθώρια για εκβιαστικά διλήμματα, ούτε προεκλογικά παιχνίδια με το εκλογικό σύστημα. «Πρόβλημά μας είναι να εκφράσουμε τον κόσμο της κοινωνικής αγωνίας για το αβέβαιο αύριο, να εκφράσουμε τον κόσμο της πολιτικής αγωνίας για την καταρράκωση του πολιτικού συστήματος. Αυτός ο κόσμος, που δεν θέλει πια μάχες δημαγωγίας, λαϊκισμού και χαρακωμάτων οπισθοφυλακής, έχει θετική διέξοδο την ενίσχυση του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ