
Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αφορμή τις προειδοποιήσεις των Total και LOreal ότι η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ «ψαλιδίζει» την κερδοφορία τους.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αφορμή τις προειδοποιήσεις των Total και LOreal ότι η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ «ψαλιδίζει» την κερδοφορία τους.
Πτωτική πορεία ακολουθούν και οι μετοχές της Vodafone, καθώς οι αναλυτές της J.P. Morgan Chase υποβάθμισαν τις επενδυτικές τους συστάσεις.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,75% στις 2.404,83 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,43% στις 4.037,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,80% στις 3.114,73 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,98% στις 3.289,85 μονάδες. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.955,62 μονάδες, με απώλειες 0,35%.
Η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία Total και η LOreal είναι οι τελευταίες εταιρείες που αναφέρουν ότι η πτώση του δολαρίου περιορίζει τις πωλήσεις και τα κέρδη τους. Χθες, σε ανάλογες ανακοινώσεις προχώρησαν οι Swiss Reinsurance και Sodexho Alliance.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της sci-fi ταινίας «The Dog Stars»
- Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης αν διαφωνεί με τον Γεωργιάδη πρέπει να τον διώξει, αν συμφωνεί είναι επικίνδυνος
- Basketball Champions League: Το πρόγραμμα του Final 4 – Πότε παίζει η ΑΕΚ με τη Μάλαγα
- Ο Χρήστος Λούλης και η Λένα Παπαληγούρα μπαίνουν στο «Έχω παιδιά»
- Ο πόλεμος Πάπα-Τραμπ διχάζει τους Αμερικανούς καθολικούς
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ «πλήρως ανοιχτά» κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας στον Λίβανο
