
Για αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινό κάνει λόγο η διοίκηση του «Ανδρέας Συγγρός»
Για αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινό και κατασυκοφάντηση των ιθυνόντων του «Α.Συγγρός» κατηγορεί τη νομαρχία Αθηνών η διοίκηση του νοσοκομείου, θεωρώντας ακατανόητη τη δημοσιοποίηση της είδησης για τα αλλοιωμένα λαχανικά στα μαγειρεία του νοσοκομείου.
71
Για αδικαιολόγητη ανησυχία στο κοινό και κατασυκοφάντηση του «Ανδρέας Συγγρός» κατηγορεί τη νομαρχία Αθηνών η διοίκηση του νοσοκομείου, θεωρώντας ακατανόητη τη δημοσιοποίηση της είδησης για τα αλλοιωμένα λαχανικά στα μαγειρεία του νοσοκομείου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου θεωρεί ακατανόητο το λόγο για τον οποίο ο νομίατρος -σε συνεργασία με τη νομαρχία- δημοσιοποίησε ένα γεγονός το οποίο αποτελεί πάγια τακτική του νοσοκομείου, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όσων νοσηλεύονται σε αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των επανειλημμένων πτώσεων τάσης της ΔΕΗ στις 5-6 Ιουλίου διαπιστώθηκε από τον αποθηκάριο τροφίμων του νοσοκομείου αλλοίωση σε ποσότητα κατεψυγμένων λαχανικών. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η νομαρχία, η οποία μετά από έλεγχο ζήτησε να καταστραφούν και να μην χρησιμοποιηθούν τα τρόφιμα αυτά.
Στο όλο θέμα παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος εξήγησε ότι ήδη, με εντολή του υπουργού Υγείας Κώστα Στεφανή, ομάδα επιθεωρητών διεξάγει έρευνα στο νοσοκομείο σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Ηλίας Λαμπίρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) από τριμελή επιτροπή. Τα αποτελέσματα και των δύο αυτών ερευνών αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε θα ανακοινωθουν από το υπουργείο Υγείας και οι περαιτέρω ενέργειές του.
Όσον αφορά στην ουσία του περιστατικού, το νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι είχαν αλλοιωθεί τα κατεψυγμένα λαχανικά, η υπεύθυνη του Γραφείου Τροφίμων του νοσοκομείου, Ε.Γεωργίου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Αθηνών και ζήτησε την άμεση αποστολή κλιμακίου ειδικών, ώστε να ελεγχθούν τα τρόφιμα.
Από το νοσοκομείο σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί πάγια τακτική και πάντα μετά από αίτημα της διοίκησης γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις ο έλεγχος αυτός. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, έγινε έλεγχος από στα τρόφιμα, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα και ενημερώθηκε ο νομίατρος Αθηνών, Γιάννης Τσαντίρης, ο οποίος διέταξε και την άμεση καταστροφή των ακατάλληλων τροφίμων.
Τέλος, το νοσοκομείο επισημαίνει ότι ουδέποτε στο παρελθόν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό σχετικό με τη διατροφή των ασθενών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις
- Ο Τραμπ αντεπιτίθεται στον Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μήνυμα ανακωχής
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
