Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπνευσμένο από μελωδία του Νατ Κινγκ Κόουλ το περίφημο «Yesterday» των Beatles

Εμπνευσμένο από μελωδία του Νατ Κινγκ Κόουλ το περίφημο «Yesterday» των Beatles

Στη μελωδία του Νατ Κινγκ Κόουλ Answer Me φαίνεται ότι βασίζεται η γνωστή και πολυαγαπημένη μπαλάντα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ Yesterday, σύμφωνα με εκτιμήσεις Βρετανών μουσικολόγων, οι οποίοι πάντως υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται για συνειδητή αντιγραφή.

43

Στη μελωδία του Νατ Κινγκ Κόουλ Answer Me φαίνεται ότι βασίζεται η γνωστή και πολυαγαπημένη μπαλάντα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ Yesterday, σύμφωνα με εκτιμήσεις Βρετανών μουσικολόγων.

Οι ίδιοι, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι το «Σκαθάρι» δεν έκλεψε τη μουσική, αλλά προχώρησε στη σύνθεση του Yesterday, έχοντας στο υποσυνείδητό του τη μελωδία του Νατ Κινγκ Κόουλ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άλλωστε, μόλις ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ συνέθεσε τη μουσική του Yesterday, ρώτησε τόσο τα υπόλοιπα «Σκαθάρια» όσο και τον παραγωγό τους Τζορτζ Μάρτιν εάν τους ήταν γνώριμη η μελωδία. Κανείς ωστόσο δεν φάνηκε να αναγνωρίζει το Answer Me.

Όπως δήλωσε στο BBC ο μουσικολόγος Σπένσερ Λι, είναι απίθανο ο ΜακΚάρτνεϊ να «έκλεψε» τη μουσική. «Πιστεύω ότι θα είχε ακούσει το κομμάτι του Νατ Κινγκ Κόουλ σε ηλικία δέκα ή 11 ετών» επισήμανε. Ο εκπρόσωπος πάντως του «Σκαθαριού» αρνήθηκε οποιαδήποτε ομοιότητα ανάμεσα στα δύο τραγούδια.

Ο τίτλος που αρχικά είχε δώσει στο κομμάτι ο ΜακΚάρτνεϊ ήταν Scrambled Eggs, όμως τελικά επικράτησε το Yesterday. Από το 1965, οπότε κυκλοφόρησε, μέχρι σήμερα 2.000 καλλιτέχνες έχουν ερμηνεύσει τους στίχους του, ενώ τουλάχιστον έξι εκατομμύρια φορές έχει ακουστεί από το ραδιόφωνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024