
Εκπνέει τη Δευτέρα η προθεσμία για την ανανέωση των αδειών παραμονής των μεταναστών
Εκπνέει τη Δευτέρα η προθεσμία για την ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται, πάντως, ότι δεν πρόκειται να απελαθεί κανένας αλλοδαπός που βρίσκεται υπό καθεστώς αναμονής άδειας παραμονής.
30
Εκπνέει τη Δευτέρα η προθεσμία για την ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται, πάντως, ότι δεν πρόκειται να απελαθεί κανένας αλλοδαπός που βρίσκεται υπό καθεστώς αναμονής άδειας παραμονής.
Σε περιπτώσεις που η μαζική προσέλευση μεταναστών δεν επιτρέψει την εξυπηρέτησή τους, έχουν δοθεί οδηγίες από το υπουργείο Εσωτερικών προς τις νομαρχίες και τους δήμους να εφοδιάζουν τους μετανάστες με κάρτες προτεραιότητας, όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία κατάθεσής των δικαιολογητικών στο διάστημα μεταξύ 1ης και 4ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας, μέχρι τα τέλη του Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα είχαν υποβληθεί 217.168 αιτήσεις για άδεια παραμονής εκ των οποίων οι 84.983 έχουν ήδη εκδοθεί και 133.000 είναι σε εκκρεμότητα.
Ο τελικός αριθμός δεν μπορεί να υπολογιστεί πριν από τις 30 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υφυπουργού θα είναι λιγότερες από 450.000 και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουν τις 600.000, όπως υποστηρίζουν κάποια δημοσιεύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέα αποχώρηση του Γιασικεβίτσιους από συνέντευξη Τύπου – Η ερώτηση που τον εξόργισε (vid)
- Κρήτη: Μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο οι 175 ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla
- Γέμισε το ορφανοτροφείο ζώων της ΑΝΙΜΑ – Έκκληση για βοήθεια
- Βαρουφάκης: Η χώρα δεν είναι βιώσιμη – Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τον Όρμπαν, παίρνει το χρυσό σε διαφθορά, διαπλοκή, αυταρχισμό
- Μήνυμα Τσίπρα: Η Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα
- Ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζέφρι Έπσταϊν και ένας στρατός από τρολ στο πλευρό του «Βασιλιά της Ποπ»

