Πρωτοποριακή θεραπεία δίνει λύση στο πρόβλημα της ακράτειας ούρων
Αθήνα: Η εφαρμογή μιας νέας πρωτοποριακής θεραπείας υπόσχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της ακράτειας ούρων, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Ιασώ General με θέμα "Η ακράτεια ούρων από προσπάθεια στις γυναίκες".
Αθήνα: Η εφαρμογή μιας νέας πρωτοποριακής θεραπείας υπόσχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της ακράτειας ούρων, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Ιασώ General με θέμα «Η ακράτεια ούρων από προσπάθεια στις γυναίκες».
Πρόκειται για την εφαρμογή της νέας και αποτελεσματικής θεραπείας με τοποθέτηση της ταινίας υποστήριξης ουρήθρας SPARC, η οποία έχει εφαρμοσθεί σε περισσότερες από 50.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο με ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.
Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, ένα μικροσκοπικό πλέγμα σε μορφή ταινίας, το SPARC, τοποθετείται μέσω του κόλπου δημιουργώντας μια ταινία υποστήριξης της ουρήθρας. Όταν ασκείται πίεση π.χ. κατά τη διάρκεια του βήχα, η ταινία υποστηρίζει τη ουρήθρα στη σωστή της θέση, εμποδίζοντας την απώλεια των ούρων.
«Η τοποθέτηση της ταινίας υποστήριξης ουρήθρας SPARC είναι μια απλή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί με τοπική αναισθησία, διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα και έχει άμεσο θετικό αποτέλεσμα στην πλειοψηφία των γυναικών» τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας και υπεύθυνος του ουρολογικού τομέα του ΙΑΣΩ General κ. Αθ. Κωστακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι: «Οι περισσότερες γυναίκες στις οποίες εφαρμόσθηκε η μέθοδος επέστρεψαν στο σπίτι τους λίγες ώρες μετά την επέμβαση και επανήλθαν στην καθημερινή τους δραστηριότητα λίγες μέρες αργότερα».
Η ακράτεια ούρων αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις. Μια στις τέσσερις γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών και μια στις δυο άνω των εξήντα πέντε ετών πάσχουν από «ακράτεια ούρων από προσπάθεια», δηλαδή παρουσιάζουν αιφνίδια απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων και κινήσεων όπως το γέλιο, το φτάρνισμα, ο βήχας, ακόμη και το βάδισμα, γεγονός το οποίο οδηγεί πολλές περιπτώσεις γυναικών σε κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση και αμηχανία.
Ως συνήθεις αιτίες αναφέρονται ο τοκετός, κυρίως σε πολύτοκες γυναίκες, η παχυσαρκία, η έλλειψη των γυναικείων ορμονών (οιστρογόνα) κατά την εμμηνόπαυση, καθώς και κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις όπως η υστερεκτομή. Εσφαλμένη δε, τονίσθηκε ότι είναι, η αντίληψη πως η ακράτεια είναι φυσιολογική εξέλιξη της γήρανσης ή ότι δεν υπάρχει θεραπεία.
health.in.gr
- Βενετία: Εννέα υπνοδωμάτια, επτά πρόωροι θάνατοι – Μπορεί το «καταραμένο» παλάτι να προσελκύσει αγοραστή;
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ
- Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεσμεύεται να «περάσει» την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις
- Πρόεδρός Παρτιζάν: «Το πρόβλημα λέγεται Τζαμπάρι Πάρκερ – Δεν ζήτησα να πουληθεί ο Νιλικίνα»
- Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρη ναυτικού αποκλεισμού της Κούβας στις εισαγωγές πετρελαίου
- Από την άρνηση στην αποδοχή: Η Ευρώπη πενθεί το ΝΑΤΟ – Και έχει περάσει όλα τα στάδια

