
Αύξηση 14,85% στις χορηγήσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το 2002
Αύξηση 14,85% στα 3,084 δισ. ευρώ σημείωσαν οι χορηγήσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το 2002, όπως ανέφερε την Τετάρτη στη διάρκεια εκδήλωσης για το απολογισμό της περυσινής χρήσης ο πρόεδρος του ΤΠΔ καθηγητής Ανδρέας Κιντής.
27
Αύξηση 14,85% στα 3,084 δισ. ευρώ σημείωσαν οι χορηγήσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το 2002, όπως ανέφερε την Τετάρτη στη διάρκεια εκδήλωσης για το απολογισμό της περυσινής χρήσης ο πρόεδρος του ΤΠΔ καθηγητής Ανδρέας Κιντής.
Ο αριθμός των ενεργών δανείων στς 31/12/2002 ξεπέρασε τα 75.000, το δε άληκτο κεφάλαιο τους έφθασε τα 2,140 δισ. ευρώ, αξία που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 11,8%. Στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης το ΤΠΔ χορήγησε 467 δάνεια ύψους 145 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού ανήλθαν σε 195 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,71%. Από αυτά το Δημόσιο θα λάβει ως μέρισμα ποσοστό 70% ή 136,4 εκατ. ευρώ. Μιλώντας για τις ενέργειες άμεσης προτεραιότητας ο κ. Κιντής αναφέρθηκε στην επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των Γραφείων Παρακαταθηκών και της αποτελεσματικής επικοινωνίας με το ΤΠΔ.
Όπως επισήμανε ο κ. Κιντής, θα επιδιωχθεί η διασύνδεση τους με το κεντρικό κατάστημα μέσω του TAXIS και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα αναζητηθεί συνεργασία με πιστωτικό ίδρυμα το οποίο διαθέτει ανεπτυγμένο δίκτυο σε όλη την χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τιτανικός: Αυτό είναι το αντικείμενο από το θρυλικό ναυάγιο που βγαίνει στο σφυρί για 500.000 ευρώ
- Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες Χούθι μαζεύτηκαν στη Σαναά διαδηλώνοντας υπέρ της Χεζμπολάχ
- Μαυροπάνος: Ομάδες της Premier League και της Bundesliga θέλουν τον Έλληνα διεθνή – Στη λίστα της Ντόρτμουντ
- Έκαναν ταχυδρομικές παραγγελίες ναρκωτικών από το εξωτερικό – Συνελήφθησαν 45χρονος και ένας ανήλικος
- Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό
- Ζοράν Μαμντάνι: Σνομπάρει Γουίντουρ και Μπέζος με ηχηρό όχι στο Met Gala – Ρίχνει το γάντι στην ελίτ

