
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αιχμή τα επιχειρηματικά συμφέροντα
Στη Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί την Τετάρτη η κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα διαπλεκόμενα. Ο πρωθυπουργός προτίθεται να αναφέρει περιπτώσεις που τεκμηριώνουν τις σχέσεις της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα. Σκληρή απάντηση ετοιμάζει ο Κ.Καραμανλής.
37
Στη Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί την Τετάρτη η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την οικονομία.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με Τα Νέα που επικαλείται κύκλους του Μαξίμου, προτίθεται να αναφέρει στη συζήτηση στη Βουλή συγκεκριμένες περιπτώσεις που τεκμηριώνουν τη σχέση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα, αν συνεχίσει να κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή.
Από την πλευρά της Ρηγίλλης δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να πέσουν οι τόνοι. Μπορεί κορυφαία στελέχη και βουλευτές του κόμματος να αναγνωρίζουν ότι στη διαχείριση του θέματος συγχώνευσης ΕΛΠΕ – Petrola έγιναν λάθη που έφεραν τη ΝΔ σε θέση άμυνας, ωστόσο ο προβληματισμός στη σύσκεψη των επιτελών του Κώστα Καραμανλή, τη Δευτέρα, ήταν διαφορετικός. Το ερώτημα που ετέθη αφορούσε στο πώς η ΝΔ θα απαντήσει στην αναμενόμενη επίθεση της κυβέρνησης, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις».
Κορυφαίο στέλεχος της Ρηγίλλης υπογράμμιζε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι έτοιμος να απαντήσει σε πολύ σκληρούς τόνους, αν δεχτεί οποιαδήποτε πρόκληση στη Βουλή, κατονομάζοντας μία προς μία περιπτώσεις όπου νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ευνόησαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ – Petrola δήλωσε πως «Αυτοί που καταγγέλλουν τις διαπλοκές είναι αυτοί που διατηρούν σταθερές και ανάρμοστες σχέσεις με ποικίλα συμφέροντα».
Προσέθεσε μάλιστα ότι «οι μάσκες έπεσαν και οι πολιτικοί ατζέντηδες ποικιλώνυμων συμφερόντων δεν μπορεί να συμπεριφέρονται ως κήνσορες της διαφάνειας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ χωρίς μπλούζα, το «πονηρό» πλάνο και η αντίδραση της Βικτόρια
- Τραμπ προς Κογκρέσο: Οι εχθροπραξίες στο Ιράν «έχουν τερματιστεί» – Κρύβεται στην εκεχειρία για να αποφύγει έλεγχο
- «Μαγνήτης» ο Ιγκόρ Τιάγκο της Μπρέντφορντ, τέσσερις οι μνηστήρες
- Το Τσερνόμπιλ είναι ο ραδιενεργός «Κήπος της Εδέμ» για τους γκρίζους λύκους
- Γιατί ο Μπάφετ δεν πιστεύει στην αγορά για χάρη… της αγοράς
- Μπραντ Πιτ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κίλιαν Μέρφι: Ο Έλληνας «παπαράτσι των σταρ» σπάει τη σιωπή του
