30

Αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου αναμένεται να σημειωθούν περί τα τέλη Ιουνίου, καθώς αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας αρκετοί λειτουργοί, μεταξύ αυτών, ο Ευάγγελος Κρουσταλάκης. Αλλαγές θα υπάρξουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή της Κυριακής, οι διεργασίες στην κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει κυρίως για τον νέο κορυφαίο δικαστικό που θα αντικαταστήσει τον κ. Κρουσταλάκη στη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά, στις 30 Iουνίου αποχωρούν, λόγω ορίου ηλικίας, ο Eυάγγελος Kρουσταλάκης, δύο αντιπρόεδροι (Eυάγγ. Περλίγκας και Kων. Tσαμαδός), τέσσερις αντιεισαγγελείς (Aγγ. Bασιλόπουλος, B. Παπαδάκης, A. Φάκος και Γρ. Kανιαδάκης ) και έξι αρεοπαγίτες (Mιχ. Kαρατζάς, Aριστ. Kρομμύδας, Γρηγ. Φιλιππάτος, Kων. Bαλμαντώνης, Δημ. Παπαμήτσος και Aν. Πράσσος).

Aπό το Συμβούλιο της Eπικρατείας αποχωρεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του E Tμήματος K. Γ. Xαλαζωνίτης.

Στις αρχές Iουλίου, το Yπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τους δικαστικούς λειτουργούς που θα καλύψουν τα κενά στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας, χωρίς να είναι απαραίτητη η τήρηση της σειράς που κατέχουν στην επετηρίδα.

Tο ενδιαφέρον εστιάζεται στην επιλογή του νέου εισαγγελέα του Aρείου Πάγου και οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες. Επικρατέστεροι, πάντως, είναι ο αρεοπαγίτης Παν.Kρητικός και οι αντιπρόεδροι Δ. Σουλτανιάς και Δ. Λινός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ