38

Ιστορική ημέρα για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κύπρο και τον ελληνισμό χαρακτήρισε τη 16η Απριλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεύρυνση και ειρηνική συνένωση δημοκρατικών κρατών στην ιστορία.

«Σε αυτή τη θέση πριν από 22 χρόνια ήταν η Ελλάδα με τη διορατικότητα και τις πρωτοβουλίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή» υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι η υπογραφή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διδαγμένη από το παρελθόν οφείλει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Ο κ. Καραμανλής ζήτησε βαθύτερη πολιτική ενοποίηση, οικοδόμηση Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας και τόνισε ότι έφτασε για τις κυβερνήσεις της ΕΕ η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ