31

Στα χέρια των Αμερικανών βρίσκεται την Παρασκευή και η Μοσούλη, καθώς το πέμπτο Σώμα Στρατού του Ιράκ -που βρισκόταν στην πόλη- παραδόθηκε στις συμμαχικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί επιτελείς στο Κατάρ.

«Ο διοικητής του πέμπτου Σώματος του ιρακινού στρατού επικοινώνησε μαζί μας. Τώρα θα αποφασίσουμε εάν θα γίνουν αιχμάλωτοι πολέμοι ή εάν απλώς θα επιστρέψουν στα σπίτια τους» δήλωσε ο Αμερικανός λοχαγός, Φρανκ Θορπ, από την Κεντρική Διοίκηση στο Κατάρ.

Από την πλευρά του, ο υπολοχαγός Μαρκ Κίτσενς ανέφερε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα βρήκαν αντίσταση στην πόλη Τικρίτ -τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν- βορείως της Βαγδάτης.

«Αυτό που βλέπουμε στο Τικρίτ είναι οι επιθέσεις που είδαμε στη Βαγδάτη» δήλωσε ο υπολοχαγός Κίτσενς, προσθέτοντας ότι αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις θέσεις των Ιρακινών στην πόλη αυτή.

«Τρέχουν για να γλιτώσουν»

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στην τύχη των μελών της ιρακινής ηγεσίας, ο αρχιστράτηγος Τόμι Φρανκς δήλωσε ότι «είτε έχουν σκοτωθεί είτε τρέχουν για να γλιτώσουν σαν κολασμένοι».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τύχη του Σαντάμ Χουσεΐν, ο στρατηγός Φρανκς απάντησε: «Θα μπορούσατε να με έχετε ρωτήσει για οποιοδήποτε πρόσωπο [της ιρακινής ηγεσίας] και καθώς όλοι γνωρίζετα, θα μπορούσατε να είχατε μαντέψει την απάντηση: είτε είναι νεκροί είτε τρέχουν για να γλιτώσουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ