Λεηλατείται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης
Στη λεηλασία ακόμη και του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βαγδάτης οδήγησε το κενό εξουσίας που επικρατεί στο Ιράκ κατόπιν της κατάρρευσης του καθεστώτος Σαντάμ. Πολύτιμα αγγεία έχουν σπάσει, αγάλματα έχουν ανατραπεί, ενώ τα ταμεία του μουσείου έχουν αδειάσει.
51
Στη λεηλασία ακόμη και του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βαγδάτης οδήγησε το κενό εξουσίας που επικρατεί στο Ιράκ κατόπιν της κατάρρευσης του καθεστώτος Σαντάμ. Πολύτιμα αγγεία έχουν σπάσει, αγάλματα έχουν ανατραπεί, ενώ τα ξύλινα ταμεία του μουσείου έχουν αδειαστεί και βρίσκονται διασκορπισμένα στο πατωμα.
Κατά τα όσα μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) από τη Βαγδάτη, δύο άνδρες εξήλθαν του Αρχαιολογικού Μουσείου -του πλέον σημαντικού στο Ιράκ- μεταφέροντας μάλιστα μία πόρτα αντίκα από τις αίθουσες του ισογείου.
Στόχος λεηλασίας έγινε σύμφωνα με το Reuters και η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Μοσούλης, όπου φυλάσσονται εξαιρετικής σπανιότητας έγγραφα.
Φόβους για καταστροφές, αλλά και κλοπές αρχαιοτήτων, είχε εκφράσει μόλις μία ημέρα νωρίτερα το Icomos, ενώ στο κενό φαίνεται πως έπεσαν οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις της UNESCO για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταφύγιο κάτω από την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442