
Οι δικονομικές εγγυήσεις απασχολούν τους υπουργούς Δικαιοσύνης της ΕΕ στη Βέροια
Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βέροια το Ατυπο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ. Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει μέτρα προστασίας για δικονομικές εγγυήσεις υπέρ των κατηγορουμένων. Θα συζητηθούν επίσης θέματα της Eurojust και της Europol.
37
Συνεχίζονται για δεύτερη και τελευταία ημέρα οι εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, με θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος θα αναφερθεί στα μέτρα προστασίας που η ελληνική προεδρία προτείνει για τις δικονομικές εγγυήσεις υπόπτων και κατηγορουμένων σε ποινικές διαδικασίες σε ολόκληρη την ΕΕ. Το πνεύμα αυτό των προτάσεων εδράζεται στις αρχές του κράτους δικαίου και των ατομικών ελευθεριών.
Θέμα προς συζήτηση θα είναι επίσης και η θέσπιση μηχανισμών ελέγχου των αποφάσεων της ΕΕ και της δράσης νέων θεσμών όπως η Eurojust και η Europol στον τομέα της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας, σκοπός των οποίων είναι η πλήρης διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Αναλυτικά θα παρουσιαστούν όλα τα θέματα στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα ΜΜΕ, στη 1:00 μμ, ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη λήξη της πρωινής συνεδρίασης.
Την ίδια περίπου ώρα προγραμματίζονται αντιπολεμικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΤΕΕ, στην πλατεία Ωρολογίου και θα ακολουθήσει πορεία στο ξενοδοχείο Αιγές, όπου διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος.
Ανάλογη εκδήλωση διαμαρτυρίας με συγκέντρωση και πορεία προς το ξενοδοχείο οργανώνει και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και το ΠΑΜΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Καλές συγκοινωνίες; Ραντεβού τo… 2035
- Ποιοι είναι οι αληθινοί λόγοι της αποχώρησης των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ
- Πως μια ομάδα πιστωτών έβαλε «στοπ» στα σχέδια Τραμπ για διάσωση της Spirit Airlines
- Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Νίκησαν οι Μαδριλένοι… αναβολή στέψης για τη «Μπάρτσα»
- Θα μετατρέψει η Κίνα την Αφρική σε «παγκόσμιο εργοστάσιο»;
- Γαλλία: O Ζαν-Λικ Μελανσόν ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

