Στις 25 Ιουνίου η κατάθεση στοιχείων από την Κομισιόν για τις ενισχύσεις της Ολυμπιακής
Παράταση μέχρι τις 25 Ιουνίου 2003 πήραν από το πρωτοδικείο του Λουξεμβούργου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν, προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων προς την Ολυμπιακή.
43
Παράταση μέχρι τις 25 Ιουνίου 2003 έδωσε το πρωτοδικείο του Λουξεμβούργου στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να υποβάλουν το υπόμνημά τους, με το οποίο θα αντικρούουν τα στοιχεία που έχει καταθέσει η Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία εγκαλείται από την Επιτροπή για οικονομικές παρατυπίες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο, ζητώντας παράταση 2,5 μηνών, με το αιτιολογικό ότι ο φάκελος με τα στοιχεία που έχει καταθέσει η Ολυμπιακή Αεροπορία είναι ογκωδέστατος.
Το πρωτοδικείο του Λουξεμβούργου έκανε δεκτό το αίτημα της Κομισιόν και παρέτεινε το χρόνο μέχρι τις 25 Ιουνίου, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ικανοποιήθηκε από τα στοιχεία που έδωσε η ελληνική πλευρά σχετικά με το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τα 194 εκατομμύρια ευρώ που υποτίθεται ότι πρέπει να διεκδικήσει το ελληνικό κράτος από τον εθνικό μας αερομεταφορέα ως παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις από το 1998.
Η ελληνική κυβέρνηση στην επιστολή που είχε στείλει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, παρουσίασε γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και ελέγχους που έκανε ο Διεθνής Ελεγκτικός Οργανισμός Deloitte & Touche, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί από την ΕΕ για ελέγχους της ΟΑ, από όπου δεν προέκυπτε καμία παράνομη κρατική χρηματοδότηση προς την Ολυμπιακή.
Στην επιστολή δινόταν η εξήγηση ότι από τα 194 εκατ. ευρώ, τα 153 εκατ. αφορούσαν στο σύνολο των οφειλών της ΟΑ στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, το ΦΠΑ, το «σπατόσημο», τα ενοίκια των αεροδρομίων και τα ποσά που καταβλήθηκαν έναντι των οφειλών αυτών. Τα υπόλοιπα 41 εκατ. ευρώ αφορούσαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ολυμπιακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ηράκλειο: Εκατοντάδες φάκελοι σε αναμονή στα υποστελεχωμένα γραφεία Πυρασφάλειας της Π.Υ. – Τι λένε οι ειδικοί
- ΗΠΑ: Έπνιξαν στα δακρυγόνα διαδήλωση στο Τέξας ενάντια στην απέλαση 5χρονου από την ICE
- Αταμάν: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ – Αυτό είναι το κλειδί κόντρα στη Βιλερμπάν»
- Αλέξ Πρέτι: Τρομοκράτη με το στανιό, προσπαθεί να τον βγάλει ο Τραμπ – Το βίντεο που ανάρτησε
- Έχω παιδιά: Η οικογένεια Πολίτη είναι και πάλι εδώ
- Ο Ρουσόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 16ου συνεδρίου της ΝΔ που θα διεξαχθεί 15-17 Μαΐου
