Κάτω από τις 1.500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Κάτω από τις 1.500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
27
Κάτω από τις 1.500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,76% στις 1.487,28 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 26,2 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως και τις 1.472 μονάδες.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μεγάλες απώλειες, με «οδηγό» τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών, εν μέσω ανησυχιών ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ίσως ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.
Στη Σοφοκλέους επικρατεί ανάλογο κλίμα, με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς. Πάντως, οι απώλειες της αγοράς σταδιακά περιορίζονται.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 2,14% στις 1.637,22 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει πτώση 2,01% στις 720 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει απώλειες 2,12% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 3,14%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικούς δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Κλωστοϋφαντουργίες (-6,10%) και οι μετοχές των εταιρειών Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (5,16%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-0,60% στα 13,16 ευρώ), του Γερμανού (-0,51% στα 11,60 ευρώ) και του ΟΤΕ (-2,52% στα 9,30 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 17 ενισχύονται, 313 υποχωρούν και 53 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.20
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Στέλλα Μακάρτνεϊ λέει ότι το bullying που υπέστη η μητέρα της Λίντα «της ραγίζει την καρδιά»
- Sonos Home Theater: Nέας γενιάς Soundbar, Compact ηχείο και ένα προηγμένο subwoofer μας υπόσχονται συναρπαστικές ακουστικές εμπειρίες
- Εξωφρενικά τεράστιο το χάσμα πλουσίων και φτωχών – Μπορεί ένας φόρος στα μεγάλα εισοδήματα να κάνει την διαφορά;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/2): «Δράση» με Ολυμπιακό σε μπάσκετ – βόλεϊ και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
- Η επιστροφή της θεωρίας των δύο άκρων
- Ιάπωνας φυλακίστηκε στο Ιράν – Το Τόκιο ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του


