Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, μία ώρα πριν από τη λήξη των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω νευρικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, είναι επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις τους.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, μία ώρα πριν από τη λήξη των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω νευρικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, είναι επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις τους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,04% στις 1.565,17 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30,8 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια κατά μόλις 0,25%.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές είναι συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις τους, όπως δείχνει και ο χαμηλός τζίρος. Την αγορά συγκρατούν κυρίως οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 0,03% στις 1.739,55 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 763,16 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει απώλειες 0,26% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχωρεί κατά 0,27%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικούς δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι εταιρείες Τροφίμων και Ποτών (-2,04%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών (+0,99%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,71% στα 9,50 ευρώ), της Γερμανός (+1,74% στα 11,70 ευρώ)και της Coca-Cola HBC (-1,56% στα 12,64 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 100 ενισχύονται, 153 υποχωρούν και 127 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 15.15
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιολάντα: «Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι» – Θρήνος στα Τρίκαλα για τις πέντε αδικοχαμένες μητέρες
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Επώνυμοι στέλνουν συλλυπητήρια για την απώλεια της μητέρας του
- «Μια νύχτα μόνο»: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο του MEGA
- Αυξήθηκε στην ΕΕ η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας
- Τζολάκης: «Δείχνουμε για άλλη μια χρονιά ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στην Ευρώπη»
- Δένδιας: Ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την άμυνα και την ασφάλεια
