27

Τέσσερα κριτήρια για να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες απορρόφησης των πόρων του Γ΄ΚΠΣ, χωρίς να χάσουν την αυστηρότητά τους, θα εισηγηθεί η χώρα μας στο άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ τον προσεχή Mάιο στη Xαλκιδική.

Eνημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με το πρόσφατο Ecofin αλλά και τη σύνοδο της G7, ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ζητήσει κανόνες, οι οποίοι θα είναι σταθεροί και χωρίς αναδρομική εφαρμογή, ισότιμοι για όλους, αναλογικοί σύμφωνα με το μέγεθος του έργου και αποτελεσματικοί.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας έγιναν την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία ζητά την επέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να λάβει τα αναγκαία επείγοντα μέτρα, όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ΚΠΣ.

Χθες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των κοινοτικών προγραμμάτων της ΝΔ, Αριστείδης Τσιπλάκος, κατηγόρησε τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας, Χρήστο Πάχτα, ότι «αποκρύπτει την τραγική κατάσταση με ωραιοποιημένα στοιχεία, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», με αφορμή νεότερες επιστολές τόσο του επίτροπου Μισέλ Μπαρνιέ, όσο και του γενικού διευθυντού της 16ης Διευθύνσεως κ. Κράουζερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ