Η οικονομική επιβράδυνση της ευρωζώνης θα διαρκέσει περισσότερο, λέει ο Π.Σόλμπες
Η οικονομική επιβράδυνση της ευρωζώνης θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ ότι αναμενόταν, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για Νομισματικές Υποθέσεις, Πέδρο Σόλμπες, ο οποίος παράλληλα έσπευσε να υπερασπιστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας.
27
Η οικονομική επιβράδυνση της ευρωζώνης θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ ότι αναμενόταν, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για Νομισματικές Υποθέσεις, Πέδρο Σόλμπες, ο οποίος παράλληλα έσπευσε να υπερασπιστεί το -πανταχόθεν βαλλόμενο- Σύμφωνο Σταθερότητας.
«Ανατρέχοντας στο παρελθόν, βλέπουμε σήμερα ότι η περίοδος της επιβράδυνσης θα έχει ενδεχομένως μεγαλύτερη διάρκεια απ ότι αρχικά προβλέπαμε» είπε ο κ. Σόλμπες, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βέλγιο.
«Κατά μέσο όρο, η αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη είναι απίθανο να υπερβεί ετησίως το 1,25% την περίοδο 2001-2003» προσέθεσε. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν προβλέπει για φέτος ρυθμό ανάπτυξης 1,8%, αλλά, σύμφωνα με το Reuters, μάλλον θα τις αναθεωρήσει προς τα κάτω.
Παράλληλα, ο κ. Σόλμπες έσπευσε να υπερασπιστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, λέγοντας ότι δεν χρήζει ριζικής μεταρρύθμισης και ότι οι προτάσεις της Κομισιόν (για την έμφαση στο δημόσιο χρέος) είναι οι καταλληλότερες για την προσαρμογή της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής στις ανάγκες της τρέχουσας συγκυρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Γενικός ξεσηκωμός το Σάββατο για τη «μαύρη» επέτειο – Συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με 24ωρη απεργία
- Βουλή: Κόντρα Φλωρίδη – Βελόπουλου για τη συμφωνία με Chevron με φόντο τον… Σαμαρά
- Κικίλιας: Όταν ένας πολιτικός αναλαμβάνει ένα έργο, οφείλει να το ολοκληρώνει
- Χαρίτσης από ΟΣΕ: Χρειαζόμαστε ενιαίο δημόσιο, ασφαλή σιδηρόδρομο, το χρωστάμε στα θύματα των Τεμπών
- H Ίντερ και οι άλλοι: Οι φιναλίστ του Champions League που αποκλείστηκαν πρόωρα
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από μέσο διαλεύκανσης σε μέσο συγκάλυψης
