30

Ο 36χρονος Θωμάς (Μάκης) Σερίφης ήταν γνωστός στους κόλπους της 17Ν με το κωδικό «Στάθης». Γεννήθηκε στη Γερμανία, έζησε στο Μόρφιο Θεσπρωτίας και στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως οδηγός του ΟΑΣΑ.

Στη Θεσπρωτία γνώρισε τον συγκατηγορούμενό του Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος τον ρώτησε εάν ήθελε να συμμετάσχει στον αγώνα που έκανε ο ίδιος και ο Κώστας Καρατσώλης για μια καλύτερη κοινωνία. Ο Θωμάς Σερίφης δέχθηκε και εντάχθηκε στην οργάνωση.

Το καλοκαίρι του 2002, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο Μόρφιο της Θεσπρωτίας, όπου παραθέριζε.

Κατηγορείται για συμμετοχή σε οργάνωση, προμήθεια εκρηκτικών υλών και οπλοκατοχή -οι τρεις γενικές κατηγορίες που βαραίνουν όλα τα μέλη της οργάνωσης- και συγκεκριμένα για κλοπές αυτοκινήτων, τοποθέτηση βομβών, τη ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας (1990) και την εισβολή στο Πολεμικό Μουσείο (1990), από όπου εκλάπησαν ποσότητες όπλων.

Στην απολογία του παραδέχθηκε τη συμμετοχή στην οργάνωση, αλλά σημείωσε ότι οι ενέργειές του δεν είχαν ως στόχο το προσωπικό όφελος.

Συνήγορος υπεράσπισής του είναι ο δικηγόρος Γιώργος Ζούλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ