
Ακόμα πιο «κοντά» έρχονται Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το νέο Ιntercity
Το πρώτο Intercity Express που διανύει την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 5 ώρες έφτασε τη Δευτέρα στο Σταθμό Λαρίσης. Όπως εξήγγειλε ο Χρ.Βερελής, ο χρόνος αυτός θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και θα φτάσει τις 4 ώρες 35 λεπτά εντός του έτους.
31
Το πρώτο τρένο Intercity Express που διανύει την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 5 ώρες έφτασε τη Δευτέρα στο Σταθμό Λαρίσης. Όπως εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, ο χρόνος αυτός θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και θα φτάσει τις 4 ώρες 35 λεπτά εντός του έτους.
«Μετά την παράδοση ενός μέρους των έργων της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη, τα δρομολόγια γίνονται πια σε λιγότερο από 5 ώρες. Στην πρώτη θέση παρέχονται ειδικές υπηρεσίες στους επιβάτες. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι ανταγωνιστικός» τόνισε στις δηλώσεις του ο Χρίστος Βερελής.
Σύμφωνα με τον υπουργό, θα υπάρξει και περαιτέρω μείωση του χρόνου κάλυψης του συγκεκριμένου δρομολογίου κατά 20-25 λεπτά επιπλέον εντός του 2003. Έτσι, το Intercity θα διανύει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά, ενώ ο τελικός στόχος του υπουργείου Μεταφορών για το 2008 είναι να γίνεται το συγκεκριμένο δρομολόγιο σε 3 ώρες και 40 λεπτά.
Το νέο δρομολόγιο του Intercity Express πραγματοποιεί μόνο δύο στάσεις -στη Λαμία και στη Λάρισα- και φθάνει στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα σε 4 ώρες και 57 λεπτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Πόσο θα κοστίσει η συλλογή αυτοκόλλητων Panini
- Έκθεση ΟΟΣΑ: Στα ύψη τα φορολογικά βάρη για τις οικογένειες στην Ελλάδα, μικρό το όφελος από επιδόματα
- Έτσι το τρέξιμο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
