
Τους λογοτέχνες – νικητές των Κρατικών Βραβείων 2002 τίμησε η Βουλή
Ειδική εκδήλωση προς τιμήν των λογοτεχνών που βραβεύθηκαν με τα Κρατικά Βραβεία του 2002, πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο των βουλευτών, με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Απ.Κακλαμάνη, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ευ.Βενιζέλου.
43
Ειδική εκδήλωση προς τιμήν των λογοτεχνών που βραβεύθηκαν με τα Κρατικά Βραβεία του 2002, πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο των βουλευτών, με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου.
Τιμηθέντες ήταν ο Μανώλης Αναγνωστάκης, στον οποίο απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, οι Ζυράννα Ζατέλη και Μένης Κουμανταρέας, που έλαβαν εξ ημισείας το Βραβείο Μυθιστορήματος, ο Δημήτρης Καλοκύρης που έλαβε το Βραβείο Διηγήματος, ο Μάριος Μαρκίδης που έλαβε το Βραβείο Ποίησης, αλλά και:
Ο Αριστείδης Μπαλτάς που έλαβε το Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής, ο Κωστής Παπαγιώργης που έλαβε το Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας, ο Παντελής Καλιότσος που έλαβε το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, η Αννα Μενδρινού που έλαβε το Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου, η Ιωάννα Φωκά που έλαβε το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για τα παιδιά, η Anna Zimbone που έλαβε το Βραβείο Μετάφρασης έργου ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα και η Μάγκυ Κοέν που έλαβε το Βραβείο Μετάφρασης έργου ξένης λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα.
Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι με την εκδήλωση αυτή το Κοινοβούλιο τιμά τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας, θέλοντας, παράλληλα, να τους παροτρύνει να συνεχίσουν το έργο τους, παρά τα εμπόδια που θέτει η αντιπνευματική εποχή που ζούμε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»




