Η δέκατη θέση που κατέλαβε ο Francois Duval στο ντεμπούτο του με το Ford Focus WRC, στο Ράλι Σουηδίας, εντυπωσίασε τον επικεφαλής της Ford, Malcolm Wilson, ο οποίος θα δώσει την ευκαιρία στο νεαρό Βέλγο να συμμετάσχει και στο Γύρο της Κορσικής τον ερχόμενο μήνα.



Προφανώς όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί μου. Ήλθε και με βρήκε ο Malcolm Wilson και μου είπε ότι στις 15 Φεβρουαρίου θα λάβω μέρος στις δοκιμές της ομάδας στην Ισπανία δήλωσε ο Francois Duval.



Η αγωνιστική ομάδα της Ford βρίσκεται ήδη από το Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη και πραγματοποιεί δοκιμές εν όψει του πρώτου ασφάλτινου αγώνα για το 2002, του Γύρου της Κορσικής. Οι δοκιμές στις οποίες δίνουν το παρών και οι τρεις οδηγοί της ομάδας, Carlos Sainz, Colin McRae και Markko Martin, θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή με τη συμμετοχή και του Francois Duval.



Ο Βέλγος είπε ότι στόχος του στην Κορσική είναι η συλλογή εμπειριών από το αυτοκίνητο και η διαγραφή από τη μνήμη όλων της περσινής εγκατάλειψής του: Πέρσι με το Puma, εγκατέλειψα στη δεύτερη κιόλας ειδική διαδρομή. Στόχος μου είναι να αποκτήσω εμπειρίες για το 2003, διότι, αν αποφασίσω να επιτεθώ, μάλλον δεν θα καταφέρω να φτάσω μέχρι τον τερματισμό.



Ο Francois Duval συμμετέχει και φέτος στο θεσμό FIA Junior του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Ήταν μάλιστα ο νικητής της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το Ράλι Monte Carlo, και οι δοκιμές στην Ισπανία θα έχουν διπλό ρόλο για αυτόν, καθώς ο επόμενος αγώνας των μικρών είναι το Ράλι Καταλονίας τις 22-24 Μαρτίου.


auto.in.gr