
Δηλώσεις στελεχών των ελληνικών αντιπροσωπειών για τη μείωση της φορολογίας των ΙΧ
Ιδιαίτερα ευνοϊκό είναι το κλίμα στις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων μετά τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στην αγορά των καινούργιων IX και την κατάργηση των τεκμηρίων, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στις δηλώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών τους στο auto in.gr. Αναφερόμενος στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική αγoρά, ο κ. Aρης Αραβανής, αναπληρωτής διευθύνων […]
Ιδιαίτερα ευνοϊκό είναι το κλίμα στις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων μετά τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στην αγορά των καινούργιων IX και την κατάργηση των τεκμηρίων, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στις δηλώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών τους στο auto in.gr.
Αναφερόμενος στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική αγoρά, ο κ. Aρης Αραβανής, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ελλάς, της εταιρείας που προηγείται σε πωλήσεις το 2003, τόνισε: “…η μείωση του ειδικού τέλους ταξινόμησης είναι μία πολύ θετική κίνηση, η οποία απαντά σε ένα διαρκές αίτημα του κλάδου της αγοράς του αυτοκινήτου. Θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν αυτοκίνητο ακόμη μεγαλύτερων κατηγοριών, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική και οι μειώσεις αυτές περνούν στον πελάτη.
Το μέτρο αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της αγοράς του αυτοκινήτου, εφόσον εφαρμοστεί άμεσα, και ενδέχεται να κλείσει τη διαφορά του 5,2% (στοιχεία Ιανουαρίου -Αυγούστου) σε σχέση με την περσινή χρονιά, εάν βέβαια υπάρξει και η αντίστοιχη διαθεσιμότητα αυτοκινήτων από την πλευρά των εταιρειών”.
Ευχαριστημένος από τις εξελίξεις με τις οποίες αναβαθμίζεται άμεσα η θέση των μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων της Jeep και της Chrysler στην εγχώρια αγορά και δημιουργείται δυναμική για την πορεία μοντέλων όπως το PT Cruiser 2,4 Turbo και το Chrysler Crossfire των 3,2 λίτρων που θα εισαχθεί στη χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου δηλώνει και ο εμπορικός διευθυντής της Chrysler Jeep Ελλάς κ. Ανδρέας Σουλουτζιδάκης.
“Οι σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι ένα αξιοσημείωτο βήμα προς την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, ένα σημαντικό βήμα για τη σύγκλιση της αγοράς μας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή. Ουσιαστικά αφορούν σε μείωση των τιμών και συνεπώς σε αύξηση των πωλήσεων νέων, σωστά εξοπλισμένων αυτοκινήτων (π.χ., με κινητήρες ανάλογοι των αμαξωμάτων, με σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας), που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε μια εκ βάθρων ανανέωση του συνολικού στόλου αυτοκινήτων της χώρας μας, στην ασφαλή μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών και φυσικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η εταιρεία μας, συνεχίζοντας την επιθετική τιμολογιακή πολιτική της, θα μεταφέρει την οποιαδήποτε μείωση στη λιανική τιμή και έτσι θα δώσει σε ένα σημαντικά ευρύτερο κύκλο πελατών την ευκαιρία να αποκτήσουν το αυθεντικό Jeep.
Από την πλευρά του ο εμπορικός διευθυντής της Citroen Ελλάς κ. Νίκος Διαμαντής επισήμανε τη δυνατότητα των υποψήφιων αγοραστών να αποκτήσουν πλέον ασφαλέστερα αυτοκίνητα, ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή των στοιχείων της αγοράς:
“Η μείωση του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης σε κάθε περίπτωση είναι μια θετική ενέργεια καθώς δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Είναι επίσης μια κίνηση που θα αλλάξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αγοράς, αφού ο καταναλωτής θα μπορεί ευκολότερα να αγοράσει μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα, καλύτερα εξοπλισμένα και κατ΄ επέκταση ασφαλέστερα”.
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Πάτσιος, γενικόςδΔιευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, υπογράμμισε ότι τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ικανοποιώντας εν μέρει τα αιτήματα του ΣΕΑΑ, ο οποίος ωστόσο επιθυμεί την πλήρη κατάργηση των τεκμηρίων και την απάλειψη του τέλους ταξινόμησης προς όφελος της πορείας της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και των καταναλωτών.
Ρεπορτάζ: Β.Κιούσης
auto.in.gr
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League


