Baby Bugatti!
Τρέλα με την ιπποδύναμη επικρατεί στη Volkswagen. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ολοκληρώθηκαν τα σχέδια για τη μικρή Lamborghini των 500 ίππων, και το αντίστοιχων επιδόσεων Audi RSR, ένας άλλος επιβήτορας, βρίσκεται ήδη στους αγωνιστικούς στάβλους της εταιρείας -αυτήν τη φορά πρόκειται για τη σμίκρυνση της Bugatti.
Τρέλα με την ιπποδύναμη επικρατεί στη Volkswagen. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ολοκληρώθηκαν τα σχέδια για τη μικρή Lamborghini των 500 ίππων, και το αντίστοιχων επιδόσεων Audi RSR, ένας άλλος επιβήτορας, βρίσκεται ήδη στους αγωνιστικούς στάβλους της εταιρείας -αυτήν τη φορά πρόκειται για τη σμίκρυνση της Bugatti.
Το κορυφαίο αυτοκίνητο για το Group VW ήταν η αποκάλυψη της προηγούμενης χρονιάς του υπέροχου Bugatti EB 16.4 Veyron των 1001 ίππων, τώρα όμως διαφαίνεται ότι ο μικρότερος αδελφός του είναι ήδη στη γραμμή παραγωγής. Η baby Bugatti θα εξοπλίζεται από μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα Veyron W16 ή την τούρμπο έκδοση του W12, δανεισμένου από το supercar Nardo. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, τα παραπάνω μοντέλα θα κατασκευαστούν από αγγλική εταιρεία και συγκεκριμένα την Bentley, αφού στο μέλλον πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από αυτή την εταιρεία.
Το αυτοκίνητο, όπως είναι φυσικό, θα έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, η κορυφαία έκδοση θα αποδίδει περίπου 800 ίππους, ενώ, με βάση την τελική της ταχύτητα, η Bugatti θα συμπεριληφθεί στο ολιγομελές club των 200 μιλίων/ώρα (άνω των 320χλμ./ώρα). Αντίστοιχη θα είναι και η επιτάχυνση από στάση, με τα πρώτα 100χλμ./ώρα να καλύπτονται σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα .
Γερμανός εκπρόσωπος της VW μιλώντας στο Auto Express ανέφερε: Έχουμε και άλλα σχέδια που αφορούν στο παρόν, έχει σχεδιαστεί μια μικρότερη έκδοση της Veyron και θα ακολουθήσει μια λιμουζίνα. Ο διευθυντής της VW Reinhold Kopp είχε ανακοινώσει την παραγωγή της λιμουζίνας σε ένα ράλι στην Καλιφόρνια πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε περαιτέρω επέκταση της Bugatti.
auto.in.gr
- Καλλιθέα: Πυροβόλησαν γυναίκα έξω από κατάστημα – Συνελήφθη ο δράστης
- Συμπλοκή με έναν νεκρό από πυροβολισμό στη Θεσσαλονίκη – Πέταξαν τη σορό στον ποταμό Λουδία
- Άννα Πρέλεβιτς: Γέννησε δίδυμα, πριν 18 μέρες και το αποκαλύπτει ανήμερα της γιορτής της μητέρας
- Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα των excel του «επιτελικού κράτους»
- «Ο Τζόλης είναι βασικός στόχος της Γαλατασαράι»
- «Περιφερόμενος κίνδυνος ο Μητσοτάκης»: Πυρά κομμάτων στην κυβέρνηση και επικρίσεις για την υπόθεση του drone στη Λευκάδα
