Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι πωλήσεις επιβατικών της Ford και της DaimlerChrysler το Σεπτέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες αντίθετα με την General Motors που είδε τις πωλήσεις της στην κατηγορία των μικρών φορτηγών να ακολουθούν καθοδική πορεία.



Αρκετές ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν τον περασμένο μήνα αύξηση του ίδιου δείκτη προσελκύοντας τους αγοραστές με προσιτές τιμές και ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης.



Η Toyota παρουσίασε αύξηση των πωλήσεών της κατά 15,4%, ενώ οι Honda, Nissan και Mitsubishi σημείωσαν άνοδο κατά 12,8%, 16,8% και 18,2% αντίστοιχα, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.



Ανοδο των πωλήσεων κατά 2,6% εμφάνισε η Ford σε όλα τα τμήματά της, ενώ την ίδια τάση ακολούθησαν οι πωλήσεις του πολυτελούς τετρακίνητου Explorer, παρά τις ανακλήσεις λόγω των ελαττωματικών ελαστικών της Firestone.



Ο γερμανοαμερικανικός όμιλος DaimlerChrysler κατέγραψε αύξηση στις πωλήσεις του κατά 5,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, εκμεταλλευόμενος τα ελκυστικά προγράμματα εκπτώσεων που διαθέτει.



Αρνητικά ποσοστά πωλήσεων σημείωσε ωστόσο η μεγαλύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, παρουσιάζοντας μείωση των πωλήσεών της κατά 3,3% στην κατηγορία των επιβατικών και ελαφριών φορτηγών συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της θυγατρικής Saab.

auto.in.gr