30

Τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της διπλωματίας, των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών θα απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, με την ευκαιρία του νέου έτους.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονείμει τις εξής διακρίσεις:

* Το Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος στον τέως βουλευτή του ΣΥΝ Λεωνίδα Κύρκο, στον πρώην υπουργό Ιωάννη Μπούτο και στον πρέσβη επί τιμή Βύρωνα Θεοδωρόπουλο.

* Το Ταξιάρχη του Φοίνικος στον απερχόμενο υπερνομάρχη Αθήνας – Πειραιά, Θεόδωρο Κατριβάνο, στον πρώην υπερνομάρχη, Ευάγγελο Κουλουμπή, στον αρχιτέκτονα καθηγητή του ΕΜΠ Χαράλαμπο Μπούρα και στον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτριο Μαρωνίτη.

* Τον Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος στον βιομήχανο Ελευθέριο Μουζάκη, στον επιχειρηματία Γεράσιμο Βασιλόπουλο, στον ιδρυτή του ομώνυμου μουσείου Βλάση Φρυσίρα, στον μουσικό και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση, στις ηθοποιούς Αννα Καλουτά και Ρένα Βλαχοπούλου.

* Τον Αργυρό Σταυρό του Φοίνικος στην διευθύντρια του ελληνικού σχολείου Σαχέτι της Νοτίου Αφρικής Αναστασία Κρυσταλλίδου.

Τέλος, ο Πρόεδρος αποφάσισε να απονείμει τον Χρυσό Σταυρό Τιμής στον καθηγητή Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Χανς Αϊντενάιερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ