37

Αναδιπλώνεται το υπουργείο Γεωργίας στο θέμα της επιβολής τέλους σε όσους κατέχουν κατοικίδια ζώα. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί, αλλά «θα ισχύσουν τα πρόστιμα για τις παραβιάσεις που αναφέρονται στο σχετικό σχέδιο νόμου».

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε πως «έγινε κάποια αρχική εξαγγελία από τον αρμόδιο υφυπουργό Γεωργίας. Από το πρωί όμως ο ίδιος έχει τονίσει ότι το σχετικό μέτρο, δηλαδή το τέλος που είχε αρχικώς εξαγγελθεί για τα κατοικίδια και το οποίο θα ήταν πολύ μικρό, δεν θα ισχύσει».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα μικρά ζώα.

«Προτείναμε το ετήσιο τέλος να είναι γύρω στα 15 ευρώ (5000 δρχ.) για την κατοχή σκύλου. Το ανάλογο τέλος στις χώρες της ΕΕ είναι 50 και 100 ευρώ. Περιμένουμε τώρα τις προτάσεις των φιλοζωϊκών οργανώσεων για το ύψος του ανταποδοτικού ετήσιου τέλους που θα εισπράττεται από τους ΟΤΑ» δήλωσε.

Ο υφυπουργός Γεωργίας επισήμανε ακόμη ότι οι διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου παραμένουν ως έχουν, όσον αφορά τις ποινές και τις σημάνεις και τις άλλες ρυθμίσεις. Ο διάλογος, κατέληξε ο κ. Χατζημιχάλης, θα συνεχιστεί, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ