71

Έγγραφο, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για το αν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις που ενδεχομένως φανερώνουν διαφθορά στο Δημόσιο, απέστειλε την Τρίτη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Κρουσταλάκης, προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών του κράτους.

Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, ο κ. Κρουσταλάκης ζητά να του γνωστοποιήσουν:

– ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και

– σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική προδικασία ή διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους εισαγγελείς Εφετών να ενεργήσουν ώστε να επισπευσθεί η περάτωση των εκκρεμών υποθέσεων με την πλέον σύντομη παραπομπή στο αρμόδιο δικαστήριο ή με έγκαιρη έκδοση βουλεύματος.

Παράλληλα, ο κ. Κρουσταλάκης ενημερώθηκε από τους κατά τόπους εισαγγελείς για την πορεία των έξι υποθέσεων που ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, ότι εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και αφορούν σε διαφθορά στο δημόσιο τομέα. Για κάθε μία από τις υποθέσεις ο κ. Κρουσταλάκης έδωσε τις σχετικές εντολές, ώστε οι υποθέσεις να οδηγηθούν το συντομότερο στα ακροατήρια.

Την Τετάρτη συνέρχεται η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, κατόπιν παραγγελίας του κ. Κρουσταλάκη, για να εξετάσει το φαινόμενο της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ