
Σε νέα φάση εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού
Σε νέα φάση εισέρχονται οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος επέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στον Κύπριο πρόεδρο την απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς στη δεύτερη επιστολή Ανάν.
31
Σε νέα φάση εισέρχονται οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος επέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στον Κύπριο πρόεδρο την απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς στη δεύτερη επιστολή Ανάν.
O απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό έκανε λόγο για νέες εκ του σύνεγγυς συνομιλίες λέγοντας ότι «γυρίζουμε σελίδα και μπαίνουμε σε γρήγορη διαπραγμάτευση». Ήδη έχει οριστεί συνάντηση του κ. Ντε Σότο με τον Γλαύκο Κληρίδη, στις οκτώ το πρωί του Σαββάτου.
Στις έξι το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Ντε Σότο επέδωσε στον σύμβουλο του Ραούφ Ντενκτάς, Εργκιούν Ολγκιούν την απάντηση του Κύπριου προέδρου.
Ο κ. Ντε Σότο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το περιεχόμενο των εγγράφων των δύο πλευρών δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, ώστε να μην υπάρξουν δημόσιες συζητήσεις. Επισήμανε, δε, ότι ούτε ο ίδιος πρόκειται αναφερθεί στο εξής στα τεκταινόμενα.
Δηλώσεις έκανε και ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, εκφράζοντας προθυμία για διαπραγματεύσεις. Εάν, όμως -όπως είπε- ο χρόνος δεν επαρκέσει, η ευθύνη δεν θα ανήκει στην ελληνική πλευρά, γιατί απομένουν τέσσερις μόνο ημέρες έως την Κοπεγχάγη.
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Μαρκίδης είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε από τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ο Κύπριος αξιωματούχος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι με την ανταλλαγή των απαντήσεων «αρχίζουν νέες εκ του σύνεγγυς συνομιλίες».
Οι συνομιλίες, όπως διευκρίνισε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, θα διεξάγονται μέσω του Κόφι Ανάν και του Αλβαρο ντε Σότο, αλλά δεν θα γίνεται απευθείας διαπραγμάτευση με τα Ηνωμένα Έθνη.
Τελευταία ενημέρωση: 20:45
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο με την παρέα των δραστών να κυνηγούν τον 15χρονο που μαχαίρωσαν και τους φίλους του
- Ευχάριστα νέα για την κατάσταση του Ντέρι μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του: Η ενημέρωση της Τσέλσι
- Διήμερη εκεχειρεία 8-9 Μαΐου κήρυξε ο Πούτιν – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι
- Axios: Ο Ντόναλντ Τραμπ κουράστηκε με το αδιέξοδο – Είναι έτοιμος να ξεκινήσει πάλι πόλεμο
- Δημοσκόπηση: Χωρίς «φρένο» η καθοδική πορεία της ΝΔ – Ανεβασμένο το ΠΑΣΟΚ, κερδίζει πόντους το «κόμμα Τσίπρα»
- «May the Force be with you»: Γιατί γιορτάζουμε στις 4 Μαΐου τα Star Wars σε όλο τον κόσμο


